Hlavní obsah

Di Canio zakázal fotbalistům Sunderlandu mobily, kečup i led v pití

Londýn

Českého obránce Ondřeje Čelůstku čeká při hostování v Sunderlandu tvrdý režim. Italský trenér Paolo Di Canio totiž v nové sezóně fotbalistům v tréninkovém centru anglického klubu zakázal mobilní telefony, zpěv ve sprše a k jídlu si hráči nesmí dávat kečup, majonézu a ani led do pití.

Foto: Radek Malina, Právo

Ondřej Čelůstka (vpravo) se má na co těšit.

Článek

"Je to naprostá revoluce," citoval deník Daily Telegraph Di Cania, který se po březnovém příchodu z třetiligového Swindonu chystá na první kompletní sezónu v Sunderlandu. "Neměním jen herní styl, ale úplně všechno a není to vůbec jednoduché," dodal.

Telefon hodí do moře

"Rozhodl jsem se zcela změnit atmosféru v kabině. Po léta bylo normální mít u sebe při masáži mobilní telefon, klidně i minutu před tréninkem," uvedl bývalý hráč Juventusu, Neapole, AC Milán, Celticu, Lazia Řím a West Hamu. "Když jsem přišel, ještě jsem to toleroval, protože jsem se soustředil na výsledky. Ale teď jsem řekl, že když někdo přijde s mobilem, byť schovaným v tašce, tak ho hodím do moře," prohlásil.

"Také jsem je musel poučit, jak se správně stravovat. Cola s ledem může způsobit zažívací potíže a zažil jsem, že někteří hráči kvůli tomu nemohli hrát. Dokonce i kafe může dělat problémy," řekl Di Canio. "Samozřejmě, i fotbalisté si musí užívat života, takže když si jednou za čas dají cheeseburger, nic jim neřeknu. Například dceři fast food zakazuji, ale vím, že tam stejně občas zajde, protože jí to chutná. Když to není pravidelně, tak s tím nemám problém," dodal.

Hráči na to přistoupili

Podle pětačtyřicetiletého kouče drtivá většina hráčů na nová pravidla přistoupila. "Jsou tady vždycky hodinu před tréninkem, přitom dřív chodili jen deset minut před. Ale nikdy se nemůžete zavděčit všem, třeba jako tomu blbci, co už odešel," poznamenal ve zjevné narážce na obránce Tituse Bramblea.

"Když máte mít 88 kilo, ale místo toho vážíte 104, tak se vám můj režim líbit nebude. A to se bavíme o zdravém hráči, ne o někom, kdo se vrací po půlročním zranění. Je to nezodpovědné, prostě urážka opravdových profesionálů. A jestli myslí, že má pravdu, tak asi není moc chytrý," uzavřel Di Canio.

Reklama

Související témata: