Hlavní obsah

Mourinhův velký návrat nadchl fanoušky. Osobně nám gratuloval i Abramovič, chlubil se Čech

Londýn

Na Stamford Bridge se zase vrátila dobrá nálada. Naštvanost na neoblíbeného kouče Rafaela Beníteze vystřídalo bezmezné nadšení z návratu milovaného Josého Mourinha. Portugalský kouč se po šesti letech vrátil do Premier League na lavičku Chelsea přesvědčivou výhrou 2:0 nad Hullem, která na startu nové sezóny vlila do žil fanoušků optimismus.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fanoušci Chelsea vítali staronového kouče transparentem "José Mourinho je prostě nejlepší".

Článek

„José Mourinho je prostě nejlepší," hlásil velký transparent fanoušků na tribuně Stamford Bridge. Řada příznivců si zase zakoupila dresy se jmenovkou Special 1, což je notoricky známa přezdívka charismatického Portugalce.

Zkrátka lepší přivítání si Mourinho nemohl vysnít. „Přijetí od fanoušků bylo fantastické, nádherné. Dali mi víc, než si zasloužím. Teď by ale měli podporovat především tým, zpívat o hráčích a klubu, a ne o Josém. José ví, jak moc ho mají rádi a jak jsou šťastní, že ho mají zpátky," komentoval svůj comeback staronový manažer Blues.

Oku lahodící fotbal

Chelsea sklízela po zápase uznání od komentátorů zejména za první poločas. „Prvních 45 minut jasně ukázalo, že Mourinho udělal jako manažer krok vpřed. Oproti předchozímu působení na Stamford Bridge udělal zásadní změny ve své filosofii. Jeho tým nyní hraje fotbal, který je oku lahodící. Hra má plynulý a rychlý spád, což umožňuje hráčům typu Oscara či Hazarda naplno se prosadit," píše například komentátor listu Daily Mail Martin Keown.

Útočnější herní projev chválil i komentátor radia BBC 5 Live Pat Nevin, jehož však překvapilo nasazení Torrese do útoku: „Překvapilo mě, že nenastoupil od začátku Lukaku místo Torrese. Lukaku ukázal, že on je budoucností pro Chelsea a myslím si, že pokud to bude v ofenzivě skřípat, fanoušci Chelsea ho určitě budou vyvolávat."

Je skvělé takhle začít

S výhrou, předvedeným výkonem i vychytanou nulou byl spokojen také Petr Čech. „Je skvělé takhle začít. Nejdůležitější jsou tři body, čisté konto je pěkný bonus. První půle byla z naší strany super se vším všudy. Vytvořili jsme si šance, dali jsme góly, kterých mohlo být i daleko víc. Bylo tam tempo, hezké akce, zápas jsme měli pod kontrolou. Po pauze jsme ale začali o něco pomaleji a soupeř se dostával víc do hry," napsal Čech na svých stránkách.

Zároveň také prozradil, že mužstvu přišel před zápasem popřát štěstí do sezóny majitel klubu Roman Abramovič. „A osobně nám v kabině gratuloval i po zápase," dodal reprezentační gólman.

Chelsea čeká další zápas už ve středu, kdy se utká s Aston Villou. Ta na úvod sezóny vyhrála na hřišti Arsenalu 3:1.

Reklama

Související témata: