Hlavní obsah

Čelůstku debut v Sunderlandu potěšil, porážka prý byla smolná

Sunderland

Pro fotbalového obránce Ondřeje Čelůstku byl soutěžní debut v Sunderlandu zážitkem a velkou zkušeností. Domácí porážku 0:1 s Fulhamem v úvodním kole anglické ligy považuje za smolnou vzhledem k brance inkasované ze standardní situace. Jinak měl čtyřiadvacetiletý obránce z výkonu svého nového mužstva dobrý pocit.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Ondřej Čelůstka (vlevo) v dresu Sunderlandu.

Článek

"Hrát první zápas na Stadium of Light pro mě byla obrovská zkušenost. Naši fanoušci byli hodně slyšet a na hřišti jsme cítili jejich podporu," uvedl pro klubový web Čelůstka, který v Sunderlandu hostuje z tureckého Trabzonsporu.

S novými spoluhráči trénoval teprve od minulého pondělí a v sobotu hned dostal šanci v základní sestavě na levé straně obrany. Domácí sice byli po většinu utkání lepší, ale příležitosti nevyužili. "Podle mého názoru bylo důležité, že jsme hráli jako tým. (I když jsme prohráli), tak jsme si nepočínali špatně," zhodnotil první utkání sezóny univerzální zadák.

Málem skóroval

Cennou výhru Fulhamu zařídil v 52. minutě Pajtim Kasami, jenž se prosadil hlavou z prvního rohu Londýňanů v zápase. "Bylo nešťastné, že jsme dostali takový gól. Inkasovat ze standardních situací je vždycky špatné a my se toho musíme pro příště vyvarovat," upozornil Čelůstka. "Musíme pokračovat v tvrdé práci a zlepšovat se jako mužstvo," doplnil odchovanec Zlína.

Svoji premiéru mohl dokonce v prvním poločase oslavit brankou, ale jeho dalekonosný pokus pod břevno vytáhl konečky prstů hostující brankář Maarten Stekelenburg. "Škoda, že jsem nedokázal dát gól. Už jsem myslel, že to tam spadne, ale gólman předvedl výborný zákrok. Bohužel, to je fotbal," dodal Čelůstka, kterého trenér Sunderlandu Paulo Di Canio nechal na hřišti 86 minut.

Reklama

Související témata:
Potěšení