Hlavní obsah

Přestup Suáreze padl, a tak Wenger láká do Arsenalu dvě hvězdy Realu. Dostane znovu košem?

Praha

Od majitelů klubu dostal na začátku léta volnou ruku a pořádný balík peněz, aby do klubu přivedl posily, se kterými by mohl útočit na samotný vrchol Premier League. Jenže konec přestupního období se nezadržitelně blíží a manažer fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger dosud ulovil jen útočníka Sanoga z druholigového francouzského Auxerre. A když ve středu byl Wenger nucen přiznat, že ani příchod vytouženého Luise Suáreze z Liverpoolu nedopadne, fanoušci Kanonýrů se obávají, jestli se letos ještě vůbec nějakého přestupu dočkají.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger během zápasu předkola Ligy mistrů na hřišti Fenerbahce.

Článek

Hned dvakrát Arsenal předložil Liverpoolu nabídku na uruguayského kanonýra, pokaždé ale odcházel s nepořízenou. Ani 40 miliónů liber totiž vedení Reds nepovazovalo za adekvátní odstupné. I přesto Gunners doufali, že společnou řeč s klubem z města Beatles najdou. Ve středu však definitivně spadla klec.

„Ano," bleskově reagoval Wenger na dotaz anglických žurnalistů, zda-li je Suárezův příchod vyloučený. „Absolutně bez šance," dodal ještě. Byla to už druhá rána pro francouzského stratéga, neboť další vysněný forvard Gonzalo Higuaín z Realu Madrid dal na konci července radši přednost Neapoli.

V hledáčku Benzema a Di María

„Snažili jsme se někoho přivést a stále na tom taky pracujeme. Musíte pochopit, že je ještě dost času. Do konce přestupního období zbývá dvanáct dní, takže se toho ještě hodně stane. Vše začíná až nyní," snaží se Wenger uklidnit fanoušky s tím.

Podle britských médií se nyní pozornost přeorientovala znovu na madridský Real. Ve Wengerově hledáčku se objevil Karim Benzema a Ángel Di María. Zatímco za argentinského středopolaře prý Arsenal nabízí 15 miliónů liber, za francouzského snajpra je ochoten zaplatit ještě o dvacet miliónů více.

Jenže... Benzema je v kádru Los Galácticos jediným zkušeným útočníkem, sázka na mladíky Moratu s Jesem by pro Bílý Balet byla až příliš riskantní. Proto není příliš pravděpodobné, že by po Higuaínovi pustil ještě dalšího útočníka. Odchodu Di Maríi se sice Real nebrání, Argentinec ale může zamířit do Tottenhamu jako část kompenzace za rekordní přestup Garetha Balea.

Wenger: Přestupní období? Jako hrát poker

„Je to jako hrát poker," srovnává každoroční licitování v přestupním období Wenger. „Držíte v ruce karty tak dlouho, jak jen je to možné a pozorujete, co se děje okolo. Nakonec musíte udělat rozhodnutí. Nejprve se všichni rozjedou po dovolených a nikdo nechce nic dělat. Pak zase v mnoho klubech dochází k výměně trenérů a ti potřebují poznat svůj tým, než učiní nějaké rozhodnutí. Takhle to prostě chodí, děje se spousta věcí," říkal Wenger po středeční výhře 3:0 na hřišti Fenerbahce Istanbul v předkole Ligy mistrů, u které nechyběl ani kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

„Hráli jsme ve velmi vypjaté atmosféře, proti výbornému soupeři a přesto jsme od první minuty působili aktivně, nebyli jsme vyklepaní. Mužstvo ukázalo svou mentální sílu. Už jsem to říkal před zápasem  - zapomínáte, že tento tým prohrál od března jen jediný soutěžní zápas. A to ještě za velmi zvláštních okolností," narážel Wenger na neúspěšný vstup do Premier League, kdy jeho tým doma podlehl Aston Ville 1:3 a ocitl se pod palbou kritiky fanoušků.

Walcott: Můžeme porazit kohokoliv

„Jako hráči si kritiky nevšímáme. Víme, že tou nejlepší osobou a největším kritikem, kterého máme poslouchat, je nás trenér. Po tomto zápase jsme se ocitli pod velkým tlakem, ale v Turecku jsme dominovali. Pokud budeme i dál hrát takhle, můžeme porazit kohokoliv," sebevědomě vyhlašuje záložník Theo Walcott.

Reklama