Hlavní obsah

Že je Rooney na dně? Za to nemůžu já, ale Moyes, opřel se Mourinho do svého soka

S novým trenérem Manchesteru United Davidem Moyesem kouč Chelsea José Mourinho pravděpodobně nebude mít tak idylické vztahy jako s jeho předchůdcem Alexem Fergusonem. Mourinho krátce před dnešním zápasem Manchester United - Chelsea (21:00, on-line Sport.cz) prohlásil, že za mizerné rozpoložení útočníka Wayna Rooneyho může právě skotský manažer.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Nespokojený trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Moyes po svém příchodu na Old Trafford prohlásil, že útočníkem číslo 1 je v jeho očích Robin van Persie, čímž si proti sobě poštval nejenom část fanoušků, ale hlavně Rooneyho, jenž proto požádal o odchod z klubu. Zájemců se našlo hned několik, nejvytrvalejším z nich je Mourinhova Chelsea.

Vedení manchesterského klubu se však rozhodlo, že Rooney v týmu setrvá. Anglický reprezentant s týmem přes léto příliš času nestrávil a údajně vinou zranění neodehrál ani jeden přípravný zápas. Současné útočníkovo rozpoložení ukázalo už první kolo Premier League, v němž přišel Rooney na hřiště až v 61. minutě. Když tým slavil van Persieho gól na 3:1, Rooney se osamoceně šoural k půlící čáře.

„Já jsem Rooneyho neznejistěl, to jste udělal vy," prohlásil Mourinho směrem k Moyesovi na předzápasové tiskové konferenci. „Proč by měli být fanoušci proti mně? Já nebyl ten, kdo by mu (Rooneymu) řekl, že je pro mě až druhým útočníkem," dodal Portugalec na vysvětlenou.

Mourinho vykopal válečnou sekeru

Mourinho odpověděl také na stížnosti Rudých ďáblů, kterým se nelíbí vytrvalý zájem Chelsea o Rooneyho přestup. „My se snažíme získat útočníka, o němž sám manažer prohlásil, že je pro něj druhou volbou. Nesnažíme se získat van Persieho. Kdybych řekl, že je pro mě Ramires volbou až ve chvíli, kdy je Lampard unavený nebo zraněný, a někdo ho chtěl získat, nikdo neřekne ani slovo," dodával Mourinho.

Padesátiletý trenér se rozhodl před vzájemným duelem s Manchesterem United vykopat s Moyesem válečnou sekeru zejména ve chvíli, kdy se ho jeden z novinářů zeptal, jestli si myslí, že za Rooneyho nepohodu může právě Moyes: „Samozřejmě," prohlásil rezolutně Mourinho.

Chelsea získala v minulých dnech brazilského záložníka Williana a snaží se dohodnout také na příchodu Samuela Eto'a, jehož Mourinho zná z Interu Milán. A jak je vidět, Special One se stále ještě nevzdal naděje, že se v jeho kádru objeví i sedmadvacetiletý Rooney.

Reklama

Související témata: