Hlavní obsah

Fotbalisty Evertonu posílili Lukaku, McCarthy a Barry

Londýn

Fotbalový Everton získal těsně před uzávěrkou přestupů tři posily. Z druholigového Wiganu koupil za 13 miliónů liber (asi 394 miliónů korun) záložníka Jamese McCarthyho, zatímco na hostování do konce sezóny přišli útočník Romelu Lukaku z Chelsea a záložník Gareth Barry z Manchesteru City.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Romelu Lukaku bude hostovat v Evertonu.

Článek

Dvacetiletý Lukaku je hráčem Chelsea dva roky, za londýnský klub ale odehrál jen 15 zápasů - naposledy minulý týden v Superpoháru s Bayernem Mnichov, v němž se neproměněnou penaltou podepsal pod prohru v rozstřelu 4:5. V minulé sezóně bývalý hráč Anderlechtu hostoval ve West Bromwichi a v anglické lize za něj nastřílel 17 branek.

Dvaatřicetiletý Barry si po odchodu do Evertonu zahraje za třetí klub v Premier League. Anglický reprezentant má za sebou dvanáctileté působení v Aston Ville, odkud v roce 2009 odešel do City. S manchesterským týmem získal v předminulé sezóně titul.

Dvaadvacetiletý McCarthy se v Evertonu opět potká s trenérem Robertem Martínezem. Pod vedením španělského kouče irský reprezentant v minulé sezóně ve Wiganu vyhrál Anglický pohár a sestoupil do druhé ligy.

Reklama

Související témata: