Hlavní obsah

Rosický se příchodu Özila nebojí. Naopak se těší, že si s ním v Arsenalu zahraje skvostný fotbal

Praha

Vydal se do Prahy za českou reprezentací a mezitím mu v Arsenalu přibyl konkurent. Doslova na poslední chvíli totiž koupil kouč Kanonýrů Arséne Wenger z madridského Realu německého záložníka Mesuta Özila. Ba co víc, svou šetrností proslulý manažer za něho neváhal zaplatit 42,4 miliónu liber, tedy asi 1,3 miliardy korun. „Wenger je velice chytrý člověk a dobře ví, co dělá. Když se mu nabídne možnost koupit hráče, který může náš tým pozvednout, neváhá za něho dát obrovské peníze,“ glosoval Tomáš Rosický největší přestupovou bombu posledních dnů.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Tomáš Rosický z Arsenalu (vpravo) padá po souboji s Etiennem Capouem z Tottenhamu.

Článek

Už na jaře jste se vrátil do základní sestavy Arsenalu a měl jste v ní po měsíce místo jisté, teď vám ovšem přichází velký konkurent. Zvláště, když Özil byl zvyklý hrát v Realu právě na vašem místě. Neobáváte se, že vám jeho příchod situaci a postavení v týmu zkomplikuje?

Už teď vládne velká konkurence, protože naše záloha je obrovsky silná. Ramsey, Cazorla, Arteta, Flamini, Wilshere, Chemberlain, já.... Ale to je jen dobře, neboť z toho může profitovat klub i my hráči. Sezóna je a bude velice náročná, prakticky se nestane, abychom hráli během týdne jen jeden zápas, takže nebude hrozit, že by se někdo z nás fotbalem zahltil.

Jenže problém je tak trochu v tom, že Özil i vy se budete v sestavě ucházet o jedno místo...

Proč problém? Už jsem zažil éru, kdy hráli v Arsenalu tři desítky vedle sebe. Hleb, Fabregas a já a předváděli jsme skvělý fotbal. Těším se, že ho budeme hrát zase a proto příchod Özila vnímám pozitivně.

I kdyby vás měl připravit o místo v základu?

Opakuji, že se jeho přítomnosti nebojím, i když je samo sebou možné, že mě Özilův příchod může vrátit někam zpátky. Ale on, já, stejně jako třeba Cazorla jsme typy hráčů, kteří rádi kombinují a na hřišti se spolu rozumí. Bude záležet na trenérovi a jeho vizi, jak nás k sobě poskládá, aby z toho měl užitek celý Arsenal.

Özilův příchod byl o to zajímavější a překvapivější, že celé týdny se mluvilo o tom, že Arsenal potřebuje hlavně útočníka. Spekulovalo se o Rooneym, mluvilo o Suárezovi, nakonec ale přišel hráč do středové řady.

Což ovšem nic nemění na tom, že bychom útočníka potřebovali. Máme sice Walcotta a Girouda, který se ohromně zlepšil a v každém zápase dává gól, jenže může přijít zranění a nastane obrovský problém. Nevím, jaké plány má trenér v hlavě a jak chce hrát, i když pravdou je, že Španělé také bez útočníka hrají a jsou mistry světa.

Zatím se Walcottovi i Giroudovi problémy vyhýbají, hrají, góly dávají a vašemu Arsenalu se daří.

Až tak úplně spokojeni být ale nemůžeme, protože se nám nepovedl hned první zápas. Jenže během hrozně těžkého měsíce jsme úspěšně zvládli kvalifikaci o Ligu mistrů a hlavně teď porazili Tottenham, což pro každého hráče a fanouška Arsenalu strašně znamená. Vždyť to je pro nás absolutně „nej" zápas...

Přitom právě Tottenham obrovsky utrácel a  vehementně nakupoval...

Musel, protože neměl takovou kvalitu, jakou máme třeba my. Nepotřebovali jsme proto kupovat tolik hráčů, jako Spurs, neboť náš kádr se v porovnání s loňskou sezónou nezměnil, což může být velkou výhodou. Před angažováním Özila přišel vlastně pouze Flamini a je proto pochopitelně snazší integrovat do sestavy jednoho fotbalisty, než sedm, jako tomu je u Tottenhamu.

Výhodou může být i to, že Arsenal, stejně jako Tottenham nevyměnil na rozdíl od ostatních trenéra.

I to se do sezóny promítnout může.

Třeba do zisku nějaké trofeje, na kterou Arsenal už osm let marně čeká?

Strašně bychom ji chtěli, to je bez debat. Arsenal léta žádnou nezískal, takže hlad po trofeji je obrovský. Ostatně, i já přišel na Emirates Stadium s tím, že chci vyhrávat.

Před sezónou jste naznačil, že právě letos by se to mohlo povést. Opravdu tomu věříte?

Máme skutečně šanci, protože jsme ve hře hned ve čtyřech soutěžích.

Vaše fanoušky ovšem nejvíc zajímá Premier League...

Ta bude letos strašně těžká a hrozně zajímavá, což už úvod naznačil. Vždyť jediný Liverpool má po prvních kolech na kontě plný počet bodů, zatímco ostatní už ztráceli. Nebude to sezóna jen o dvou klubech z Manchesteru a Chelsea.

Je Mesut Özil pro Arsenal dobrá posila?
Ano
96,3 %
Ne
3,7 %
Celkem hlasovalo 8693 čtenářů.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Manchester City F.C. 38 102 : 37 86
2 Liverpool F.C. 38 101 : 50 84
3 Chelsea F.C. 38 71 : 27 82
4 Arsenal F.C. 38 68 : 41 79
5 Everton F.C. 38 61 : 39 72
6 Tottenham Hotspur F.C. 38 55 : 51 69
7 Manchester United F.C. 38 64 : 43 64
8 Southampton F.C. 38 54 : 46 56
9 Stoke City F.C. 38 45 : 52 50
10 Newcastle United F.C. 38 43 : 59 49
11 Crystal Palace C.F. 38 33 : 48 45
12 Swansea City A.F.C. 38 54 : 54 42
13 West Ham United F.C. 38 40 : 51 40
14 Sunderland A.F.C. 38 41 : 60 38
15 Aston Villa F.C. 38 39 : 61 38
16 Hull City A.F.C. 38 38 : 53 37
17 West Bromwich Albion F.C. 38 43 : 59 36
18 Norwich City F.C. 38 28 : 62 33
19 Fulham F.C. 38 40 : 85 32
20 Cardiff City F.C. 38 32 : 74 30

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články