Hlavní obsah

Ronaldo se naštval, Löw nechápe. Özilův přestup do Arsenalu rozčílil i šéfa Tottenhamu

Přestup Mesuta Özila z Realu do londýnského Arsenalu se sice uzavřel už v pondělí, ale vášně kolem velkého transferu stále neutichají. Fanoušky Arsenalu příchod drahé posily nadchl, ale pak je tu celá řada dalších, které tenhle obchod pořádně naštval.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo (vlevo) a Mesut Özil společně už v Realu Madrid góly slavit nebudou.

Článek

Özil se upsal Kanonýrům v poslední přestupový den. A svůj krok vysvětlil tím, že od kouče Arsenalu Arséna Wengera cítil větší důvěru, než od trenéra Realu Carla Ancelottiho. Někteří jeho bývalí spoluhráči a třeba i kouč německé reprezentace ale nad tímto krokem madridského celku jen kroutí hlavami.

„Hodně hráčů Realu jako třeba Sami Khedira nebo Cristiano Ronaldo jsou z jeho odchodu velmi smutní. Pro mě je nepochopitelné, proč se Real zbavil jednoho ze svých nejlepších střelců," divil se trenér německého národního týmu Joachim Löw.

Potřebuje důvěru

Zároveň dodal, že plně chápe, proč sám Özil na nabídku Arsenalu kývl. Změna prostředí by mu prý mohla pomoct.

„Mesut je citlivý hráč a potřebuje cítit důvěru od kouče i klubu. A zdálo se, že tohle už pro něj v Realu neplatí. Zatímco Arsenal i trenér Wenger dělali vše pro to, aby ho získali. Má teď špičkového trenéra a vedle sebe dva Němce Lukase Podolského a Pera Mertesackera," dodal spokojeně Löw.

Jak naznačil, ztrátu spoluhráče těžce nesla mimo jiné hlavní hvězda Realu Cristiano Ronaldo. „Prodej Özila je pro mě velmi špatná zpráva. Byl to hráč, který nejlépe znal moje pohyby před bránou. Jsem naštvaný, že odešel," zuřil CR7.

Byl opravdu neprodejný?

Aby nebylo humbuku málo, španělský list El Confidencial přišel s tvrzením, že přesun Özila do tábora velkého konkurenta a londýnského rivala pořádně hnul žlučí šéfovi Tottenhamu Danielu Levymu.

Podle listu Levy volal v pondělí prezidentovi Realu Florentinu Perézovi a snažil se transfer překazit. Cítil se totiž podveden, protože i Tottenham se dříve ucházel o služby německého ofenzivního záložníka, ale byl odmítnut s tím, že není na prodej.

Zklamání bylo o to větší, že Levy měl za sebou dlouhé jednání se španělským královským klubem o rekordním přestupu Garetha Balea, oba kluby také podepsaly dohodu o spolupráci a dříve se třeba úspěšně dohodly na transferu chorvatského špílmachra Luky Modriče.

Reklama

Související témata: