Hlavní obsah

Barcelona ho lákala, ale dal jí košem. Chci zůstat v Chelsea, říká David Luiz

Londýn

Mohl si vyzkoušet angažmá ve španělské Primera División v dresu Barcelony. Avšak brazilský obránce David Luiz zvolil jinou cestu. Dál bude nastupovat v londýnské Chelsea, do které přestoupil v roce 2011 za 25 miliónů eur (asi 645 miliónů korun) z lisabonské Benfiky. „Nabídka od Barcelony byla zajímavá, ale já jsem se rozhodl zůstat v Chelsea,“ konstatoval 26letý stoper pro britský list The Mirror.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Chelsea David Luiz.

Článek

Do hlavního města Anglie přišla nabídka ve výši 42 miliónů eur (asi 1,1 mld. korun). Tu ovšem vedení Blues neakceptovalo s tím, že je pro trenéra Josého Mourinha důležitou postavou. Potvrzují to i slova samotného portugalského stratéga. „David je pro nás klíčovým hráčem. V šestadvaceti letech se může stále zlepšovat a dovršit tak svého snu stát se nejlepším obráncem na světě."

Luiz, který má na svém kontě 27 startů za reprezentaci Brazílii, prozradil, že ani svůj odchod neplánoval. „Nabídka od Barcelony byla zajímavá, ale já jsem se rozhodl zůstat v Chelsea. Navíc se těším, až vypukne Liga mistrů, kterou chci opět vyhrát," připomněl triumf Londýňanů z roku 2012. Ve skupině E na Chelsea čeká německé Schalke 04, švýcarská Basilej a rumunská Steaua Bukurešť.

Místo v základu si vydobyl

Pro důrazného stopera se začátek angažmá u londýnského velkoklubu nevyvíjelo zrovna růžově. S reprezentačním kolegou Alexem soupeřil o pozici druhého středního obránce. Tu nakonec urval a společně s anglickou legendou Johnem Terrym vytvořil velice silnou dvojici.

O rok později (v sezóně 2011/2012) si Chelsea pořídila z Boltonu Wanderers jiného anglického beka Garyho Cahilla, který postupem času vystřídal stárnoucího Terryho.

V následující sezóně vytvořili Luiz s Cahillem jednu z nejlepších obran Premier League a výraznou měrou pomohli k vítězství v již zmíněné Lize mistrů.

Momentálně Luiz laboruje se zraněním stehenního svalu, ale do dalšího duelu anglické ligy proti Evertonu by měl být už v pořádku

Reklama

Související témata: