Hlavní obsah

Až skončím s fotbalem, chci řídit mužstvo jako manažer, hlásá kapitán Reds Gerrard

Liverpool

Stala se z něj jedna z největších person v historii fotbalistů Liverpoolu. Kapitána dělá už deset let. Po skončení hráčské kariéry chce záložník Steven Gerrard v klubu ze čtvrti Merseyside zůstat i nadále. „Chci se stát manažerem Liverpoolu,“ prozradil pro fotbalový magazín TwentyFour 7.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard oslavuje výhru nad Manchesterem United.

Článek

„Dostal jsem se do určitého stádia, kdy už musím myslet na to, co budu dělat, až skončím s fotbalem," prozradil 33letý středopolař, jehož snem je vést Reds z pozice manažera. „Až pověsím kopačky na hřebík, tak se chci stát manažerem Liverpoolu," dodal.

„Kdyby se to opravdu splnilo, byla by to třešnička na dortu mé kariéry," řekl Gerrard, který v létě prodloužil smlouvu o dva roky.

Gerrard také zmínil svého bývalého spoluhráče Jamieho Carraghera, který ukončil kariéru po minulé sezóně. „Pamatuji si, když skončil Jamie. Myslel jsem, že zůstane u fotbalu, ale on dal přednost práci v médiích," zmínil Carragherovou práci u anglické televize Sky. „To není nic pro mě, já radši zůstanu u fotbalu," konstatoval na závěr.

Gerrard jako vítězný kapitán

Nezpochybnitelný lídr a vůdce kabiny Gerrard působí na Anfield Road již od svých devíti let. A od roku 2003 nosí i kapitánskou pásku. Tehdejší kouč Gerard Houllier to komentoval se slovy: „Doufám, že se mu podaří více inspirovat tým k vítězství."

To se Gerrardovi povedlo na plné čáře. Svůj tým dovedl k zisku té nejcennější klubové trofeje v Evropě, Ligy mistrů.  Společně s českými hráči Vladimírem Šmicrem a Milanem Barošem zvedl nad hlavu ušatý pohár v sezóně 2004/2005, kdy ve finále zdolali milánské AC až na penalty 3:2.

Pod Gerrardovým vedením vybojoval klub také FA Cup (v roce 2006) a dva Ligové poháry (2003, 2012).

Reklama

Související témata: