Hlavní obsah

Arsenal vyšetřuje trenéra mládeže kvůli sázce na Özilův přestup

Představitelé Arsenalu vyhlásili "plnou pohotovost" v případu trenéra mládežnické akademie Marka Arbera, který je podezřelý, že si vsadil na příchod Mesuta Özila do klubu. Pravidla anglické Fotbalové asociace fotbalistům i všem zaměstnancům jakékoliv sázky vztahující se k zápasům nebo jiným činnostem klubu zakazují.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Mesut Özil (vpravo) by měl z Realu Madrid přestoupit do Arsenalu.

Článek

Arsenal zahájil vyšetřování poté, co Arber v pondělí na twitteru zveřejnil zprávu "Krásná záležitost 14:1 Mesut", která naznačovala, že si na Özilův přestup vsadil. Čtyřiadvacetiletý německý záložník krátce poté opravdu za 42,4 miliónu liber (asi 1,3 miliardy korun) z Realu Madrid přestoupil a stal se suverénně nejdražší posilou klubu v historii.

"Bereme to s maximální vážností," citoval mluvčího klubu deník Telegraph.

Pokud Arber, jehož otec Bob pracuje pro Arsenal jako skaut, skutečně vsadil, provinil se regulím.  V pravidlech Fotbalové asociace totiž stojí: Nejsou povoleny žádné sázky na hru nebo soutěž, v níž máte nějaký vliv, přímý či nepřímý. To zahrnuje i sázky na další události týkající se vašeho klubu nebo jiných klubů hrajících ve stejné soutěži.

Reklama