Hlavní obsah

Gerrard odehraje čtyřstý zápas jako kapitán Liverpoolu. V kondici se udržuje i jógou

Liverpoolský kapitán Steven Gerrard se dočká dalšího jubilea. V pondělí 16. září si v duelu proti Swansea s největší pravděpodobností připíše 400. zápas, ve kterém vedl Reds s kapitánskou páskou. Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers prozradil, že za tímto milníkem kromě pevného zdraví hráče stojí i speciální tréninková metoda. „Používáme speciální tréninkový program na správné zapojení hráčů do tréninků po zranění,“ řekl Rodgers pro oficiální stránky klubu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard oslavuje se spoluhráčem Jordanem Hendersonem výhru nad Manchesterem United.

Článek

„Někdy, když se hráči vrací do tréninkového procesu po zranění, tak chtějí větší zátěž, čímž si problémy mohou obnovit. Jenže díky našemu programu přesně víme, co a s jakou intenzitou mají hráči dělat," konstatoval Rodgers. „Samozřejmě, že to u každého fotbalisty funguje jinak. Vždy totiž potřebujete vědět věk, váhu, výšku a stavbu těla," dodal.

„Třeba u Stevieho to funguje tak, že po sobotním utkání absolvuje v neděli jen masáž a lehký strečink. V úterý pak zamíří na jógu," prozradil Rodgers Gerrardův plán.

Nezpochybnitelná ikona týmu z města Beatles a vůdce kabiny Gerrard působí na Anfield Road již od svých devíti let. Za Liverpool odehrál přes 600 střetnutí a před deseti lety získal od tehdejšího kouče Reds Gerrarda Houlliera kapitánskou pásku, kterou nosí dodnes. A právě pondělní dohrávka 4. kola Premier League proti Swansea bude přesně 400. utkáním, ve kterém 33letý hráč nastoupí jako kapitán Liverpoolu.

Pod Gerrardovým vedením vyhrál klub Ligu mistrů (2005), FA Cup (2006) a dvakrát opanoval Ligový pohár (2003, 2012).

Reklama

Související témata: