Hlavní obsah

Šok v Salisbury. Na trávník během zápasu spadl parašutista

Praha/Salisbury

Kde se vzal, tu se vzal. Překvapivé situace, která se mockrát za život nestane, se dočkali fotbalisté Salisbury City a Chesteru při sobotním utkání páté anglické ligy. Během druhého poločasu se totiž z ničeho nic snesl z nebe muž na padáku a přistál přímo uprostřed hřiště.

Parašutista na fotbale

 
Článek

„Ve druhé půli se najednou zničehonic snesl na hřiště parašutista. Nemám potuchu, kam měl původně namířeno, dopadl ale poměrně tvrdě," napsal na Twitter hráč hostujícího Chesteru Danny Higginbotham s dodatkem, že bizarnější věc ještě na fotbalovém trávníku nezažil.

Nejmenovaný parašutista se účastnil charitativního seskoku z výšky 4500 metrů, kvůli nízké oblačnosti ale ztratil orientaci a dostal se příliš daleko od dopadové plochy. V nouzi proto hledal náhradní terén k přistání a do oka mu padl zelený obdélník na stadiónu Raymonda McEnhilla.

Hráči i diváci byli z nečekaného hosta utkání chvíli v šoku, devět stovek příznivců ale vzápětí ocenilo riskantní kousek bouřlivým potleskem. Podle mluvčího klubu se jednalo o zkušeného parašutistu, který byl po přistání vyslechnut policií a vzápětí propuštěn.

Po krátké epizodě, kterou místní hlasatel komentoval k velkému pobavení diváků slovy „Omlouvám se, ale nějak mi uniklo jméno nového muže na hřišti," bylo utkání dohráno a domácí Salisbury se nakonec radovalo z výhry 3:1.

Reklama

Související témata: