Hlavní obsah

V Premier League si Čelůstka plní sen, ale špatné výsledky Sunderlandu dost prožívá

Sunderland

Po letním příchodu do Sunderlandu se Ondřeji Čelůstkovi splnil sen. Čtyřiadvacetiletý fotbalista hraje pravidelně anglickou Premier League, ale mrzí ho výsledkové nezdary klubu. Z pěti zápasů čtyři prohrál a v neděli pozdě večer to odnesl vyhazovem italský trenér Paolo di Canio. Zatím tým povede asistent Kevin Ball.

Foto: Profimedia.cz

Pablo Daniel Osvaldo ze Southamptonu v souboji o míč s Ondřejem Čelůstkou (vpravo).

Článek

Jaká je nálada v klubu?

My jako hráči tyhle věci neovlivníme. Bylo jasné, že když máme z pěti kol jeden bod, tak se něco takového může stát. V neděli jsme měli trénink a bylo cítit, že je tam ze strany vedení zdvižený prst. Měli jsme hodně dlouhý mítink s trenérem a pak jsme si ještě sedli sami hráči, abychom si věci vyříkali.

V sobotu jste v souboji týmů z chvostu tabulky prohráli 0:3 na hřišti West Bromwiche.

Bohužel. Přitom prvních dvacet minut jsme hráli skoro pořád na jejich půlce, pak se jednou utrhli a dostali jsme gól. Po pauze jsme měli dvě dobré šance, ale nedali jsme je. Posledních patnáct minut jsme dohrávali v deseti, protože se zranil Fletcher a už jsme měli vystřídáno. A soupeř nám dal další dva góly.

Jak vaše nezdary nesou fanoušci?

Po posledním zápase nám někteří tleskali, ale jiní už rozhazovali rukama a něco křičeli. Ale to je naprosto pochopitelné. Být to v Trabzonsporu (Čelůstkův předchozí klub – pozn. aut.), tak už létají kameny. Naši fanoušci to berou ještě skvěle.

Věříte, že se mužstvo probere?

Už v úterý hrajeme pohár proti Peterboroughu a musíme se oklepat. Je to ideální šance, jak si zvednout sebevědomí, protože v lize máme strašně těžký los. Čekají nás zápasy s Liverpoolem a Manchesterem United. Ale hlavně se z toho nesmíme podělat, vždyť jsme teprve na začátku sezóny. V létě přišlo včetně mě asi čtrnáct nových hráčů a chce to trochu času. Z minulé sezóny hrají jen čtyři kluci.

Těší vás aspoň to, že pravidelně hrajete?

Z tohoto pohledu jsem spokojený, ale stejně dost prožívám, když nemáme výsledky. Hrát Premier League je sen a každý zápas je pro mě obrovskou školou. Anglická liga je úplně jiný level. V Turecku mají úroveň jen zápasy s nejlepšími týmy, tady každý.

Kdo je podle vás největší hvězdou Sunderlandu?

Asi kapitán O'Shea nebo Brown, kteří prošli Manchesterem United. Pak útočník Fletcher a záložník Johnson, který byl v Manchesteru City. Hraje přede mnou na pravé straně, je to skvělé křídlo s neskutečnou fyzičkou.

Jak jste se v Sunderlandu zabydlel?

Já žiju v Newcastlu, který je největším rivalem Sunderlandu (úsměv). Když jsem sem přiletěl s Luďkem Mikloškem, víc jsem poznal Newcastle a našel jsem si tam apartmán v centru. Zjistil jsem, že polovina našich hráčů tady bydlí taky. Do tréninkového centra to mám pětadvacet minut.

Zvykl jste si na život na samém severu Anglie?

Je tady počasí jako na horách. Hodně prší, od moře fouká silný vítr. Kromě Newcastlu to máme všude daleko, na každý zápas lítáme. Jsem tu zatím sám, protože přítelkyně studuje v Česku vysokou školu, tak se snažím co nejvíc zdokonalovat v angličtině. Koukám na anglickou televizi a učím se za pochodu. Ani jsem si kvůli tomu nezařizoval české kanály.

Reklama

Související témata: