Hlavní obsah

VIDEO: Zákrok, jemuž se směje celá Anglie. Útočník s trenýrkami u kolen už skórovat nedokázal

Birmingham

Byl to zákrok, kterému se směje celá Anglie. Na druhou stranu právě tento moment výrazně ovlivnil utkání Ligového poháru mezi Aston Villou a Tottenhamem, které Kohouti nakonec vyhráli vysoko 4:0. Hostující zadák Jan Vertonghen za stavu 1:0 pro Spurs ve vápně fauloval unikajícího útočníka Villans Nicklase Heleniuse, jenže nešlo o běžný zákrok. Belgický stoper totiž soupeři stáhl trenýrky!

Obránce Vertonghen stáhl soupeři trenýrky.

 
Článek

Nebyl to běžný souboj, ani faul, kterých jsou v každém zápase desítky. Tady mohl hlavní rozhodčí Jonathan Moss klidně nařídit pokutový kop a Vertonghen by se ani nedivil, kdyby sudí vytáhl červenou kartu.

Jenže místo toho došlo ke komické situaci, kdy útočník Aston Villy Helenius střílel v krkolomné pozici, protože trenýrky se mu zamotaly mezi koleny. Gól z toho logicky nepadl, naopak brzy se prosadili hosté na druhé straně a Tottenham nakonec vyhrál rozdílem třídy.

Spekulace o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby hlavní arbitr odpískal pokutový kop, už jsou zcela zbytečné. Do dalšího kola prošli svěřenci kouče Villase-Boase.

Reklama

Související témata: