Hlavní obsah

Anglii čeká návrat průšvihářů! Upír Suárez a odepisovaný náfuka Bendtner mají poslední šanci

Londýn

Hned dva zajímavé návraty budou ve středu večer v centru pozornosti anglických fotbalových fanoušků, kteří si nenechají ujít program třetího kola Capital One Cupu. Na scénu se totiž vrací kanonýr Liverpoolu Luis Suárez, jenž si odpykal trest za pokousání obránce Ivanoviče, a také uvadající forvard Arsenalu Nicklas Bendtner, jenž po nevýrazných štacích na hostování znovu dostává od trenéra Wengera důvěru. Experti v Anglii se každopádně shodují, že pro oba může jít o poslední šanci.

Foto: www.liverpoolfc.com

Útočník Liverpoolu Luis Suárez se vrací po trestu.

Článek

Suárezův návrat je nachystán na tom nejnablýskanějším fóru, tedy na Old Trafford proti Manchesteru United. Už tak elektrizujícímu souboji dvou gigantů přítomnot uruguayského forvarda jistě dodá patřičné koření. Není asi třeba moc připomínat, že v říjnu roku 2011  liverpoolský kanonýr rasisticky urážel obránce United Patrice Evru, za což vyfasoval osmizápasový distanc a pokutu 40 tisíc liber. Nyní má za sebou desetizápasový trest, který si vykoledoval za svůj „upírský" kousek z dubnového duelu s Chelsea.

Šestadvacetiletý kanonýr nasázel v 96 zápasech za Liverpool 51 gólů. Má tedy skvělou bilanci více než půl gólu na utkání. Nicméně v případě dalšího průšvihu, kterých už má na svém kontě celou řadu, ho klub velmi pravděpodobně definitivně zatratí.

„Bez pochyby je to jeho poslední šance. Spoustu lidí podrazil, včetně sebe. Klub ale při něm stál, stejně tak jako fanoušci. Proč? Protože je fenomenální hráč a člověk chce mít fenomenální hráče na své straně," řekl BBC legendární útočník Reds Robbie Fowler.

„V létě to vypadalo, že odjede, ale Liverpool celkem oprávněně od něj očekával trochu loajality. Naštěstí zůstal. Nemyslím si ale, že dostane ještě víc šancí, zároveň si myslím, že už neudělá něco tak pitomého jako v minulosti," dodal Fowler.

Místo gólů jen alkohol a stažené trenýrky

Trochu jiným případem je dánský útočník Nicklas Bendtner, jenž rovněž často sbírá disciplinární prohřešky, ale na rozdíl od Suáreze pokulhávají jeho výkony na hřišti. Také na něj v Arsenalu nezbývalo místo a neoslnil ani při hostováních v Sunderlandu a Juventusu Turín.

Výrazněji na sebe upozornil v poslední době vlastně jen na EURO 2012, kde si stáhl trenýrky tak, aby kamery zaznamenaly logo sponzora na jeho spodním prádle, za což následoval jednozápasový distanc a pokuta zhruba 1,6 miliónu korun. V kvalifikaci na MS byl pak před duelem s Českou republikou v Olomouci vyřazen z reprezentace na půl roku za řízení pod vlivem alkoholu.

Za Arsenal neodehrál žádný zápas už dlouhých 767 dnů a jen málokdo by si vsadil, že na Emirates Stadium na něj ještě čeká nějaká budoucnost. Jenže akutní nedostatek zdravých útočníků v týmu mu nakonec přihrál šanci od kouče Arsena Wengera.

Teď může všechny přesvědčit

„Teď může všechny přesvědčit. Stále věříme v jeho kvality. Je to jen o přístupu a bojovném duchu. Pokud si to Nicklas srovná, může být nezastavitelným útočníkem. Dostane šanci a je na něm, aby ji využil," prohlásil před pohárovým duelem proti West Bromwichi Wenger.

Bendtner ale nemá lehkou pozici ani u fanoušků Arsenalu, protože ne každému je po chuti jeho přebujelé ego, které neodpovídá výkonům na hřišti. „Fanoušci vám ale všechno odpustí, pokud podáváte dobré výkony. Myslím, že příznivci za ním budou stát. Má to ve svých rukou," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: