Hlavní obsah

Znovuzrození Bendtnera v Arsenalu? Proti West Bromwichi odehrál dobrý zápas, chválí ho Wenger

Londýn

Nicklas Bendtner se po více než dvou letech objevil v sestavě Arsenalu. Vytáhlý dánský útočník dostal důvěru od první minuty ve středečním zápase Capital One Cupu proti West Bromwichi, který nakonec fotbalisté z Londýna zvládli až v penaltovém rozstřelu. Vedle Bendtnera se v základu objevili i dva sedmnáctiletí mladíci Isaac Hayden a Serge Gnabry.

Foto: Darren Staples, Reuters

Dánský forvard Nicklas Bendtner proměňuje pokutový kop proti West Bromwichi v zápase Capital One Cupu.

Článek

Od posledního Bendtnerova startu v dresu Kanonýrů uplynula spousta času. Naposledy si dres s logem děla oblékl 20. srpna 2011. Tehdy Arsenal doma podlehl Liverpoolu 0:2 a Dán si zahrál posledních jedenáct minut.

Od té doby putoval po hostováních (Sunderland, Juventus) a do mysli fanoušků se dostal spíše svými výstřelky nežli fotbalovým umem.

Čekalo by se, že nad ním lodivod Gunners zlomí hůl, ale Arséne Wenger mu dal poslední šanci. Ve střetnutí proti West Bromwichi (1:1, 4:3 po penaltách) se mu 25letý Dán celkem odvděčil. Přihrál totiž na jedinou branku Thomasu Eisfeldovi a také proměnil pokutový kop. „Na to, že tak dlouho nehrál, odvedl dobrý výkon," chválil ho Wenger pro oficiální stránky Arsenalu.

„Pro nás i pro něj však bude nejdůležitější, aby zůstal fyzicky zdravý, protože momentálně moc zdravých útočníků nemáme," připomněl Wenger absence Lukase Podolskiho či Alexe Oxladeho-Chamberlaina. Mimo hru je i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který se však do tréninkového procesu má zapojit příští týden.

Wenger: Pro mladé je to obrovská škola

V základní jedenáctce se po bok zkušených hráčů Artety, Mertesackera či Vermaelena ukázali i dva sedmnáctiletí fotbalisté z akademie Arsenalu. Isaac Hayden i Serge Gnabry jsou budoucností pro londýnský celek a Wenger byl s jejich hrou spokojen.

„Isaaca a Sergeho jsme zařadili do sestavy, protože máme hodně zraněných hráčů. Ale na to jak jsou mladí, tak ukázali svůj potenciál," pochválil mladíky Wenger. „Navíc je to pro ně obrovská škola, hrát vedle Artety či Vermaelena," doplnil francouzský stratég.

V příštím kole čeká na Gunners velký oříšek. V osmifinále Capital One Cupu narazí totiž na Mourinhovu Chelsea. „Samozřejmě že to bude zajímavý zápas. Pro nás však hraje do karet to, že zápas odehrajeme na domácí půdě," konstatoval Wenger. Utkání na Emirates Stadium se uskuteční e buď 29. nebo 30. října.

Reklama

Související témata: