Hlavní obsah

Nový hrdina Manchesteru United Januzaj si z 1000 liber týdně výrazně polepší

Manchester

Vydařená premiéra v základní sestavě Manchesteru United by měla záložníkovi Adnanu Januzajovi vynést novou smlouvu, díky níž zmnohonásobí své dosavadní příjmy. Osmnáctiletý fotbalista, jenž v sobotu rozhodl o vítězství anglického mistra 2:1 na hřišti Sunderlandu, podle listu The Sun vydělává v současnosti 1000 liber (30 tisíc korun) týdně. Britská média spekulují o tom, že mu vedení nabídne 30 až 60 tisíc liber týdně, aby ho udrželo.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Talentovaný záložník Rudých ďáblů Adnan Januzaj slaví gól do sítě Sunderlandu.

Článek

Rodák z Bruselu přišel do Manchesteru předloni z Anderlechtu, ale zatím na Old Trafford v prvním týmu jen paběrkoval. V létě ho klub málem poslal na hostování jinam, ale nového kouče Davida Moyese nakonec svými výkony v přípravě přesvědčil.

Januzaj má smlouvu do léta a vedení United nechce dopustit, aby ho ztratilo bez náhrady jako francouzského záložníka Paula Pogbu. Ten loni po vypršení kontraktu odešel do Juventusu, kde se vypracoval v jednu z opor.

O Januzaje, jehož rodiče jsou kosovští Albánci a který má kořeny také v Srbsku a Turecku, projevují zájem elitní evropské kluby. Moyes se však nebojí, že by nový objev Premier League v týmu neudržel.

"Nemám z toho strach, protože každý kluk chce hrát za Manchester United. Je to mimořádný talent. Dává góly, umí to s míčem. Ale budeme ho držet při zemi. Nechceme, aby mu to stouplo do hlavy," řekl nástupce legendárního Alexe Fergusona, jenž s United vybojoval v sedmém kole teprve třetí výhru v lize, po níž patří týmu deváté místo v tabulce.

Reklama