Hlavní obsah

Mourinho slavil výhru nad Manchesterem skokem mezi fanoušky. Čech litoval smolného gólu

Londýn

Fotbalisté Chelsea zvládli nedělní šlágr anglické Premier League, když na domácím hřišti porazili Manchester City 2:1. O výhře Blues rozhodl až v nastavení Fernando Torres a právě trefa španělského útočníka nastartovala kouče Josého Mourinha k emotivní oslavě. Charizmatický Portugalec skočil mezi vlastní příznivce a vychutnával si pocit vítězství. Brankář Petr Čech litoval obdržené vyrovnávací branky z kopačky Sergia Agüera - český reprezentant věděl, že svému soupeři gólovou situaci ulehčil.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Chelsea José Mourinho prožíval nedělní derby s Manchesterem City znovu hodně emotivně.

Článek

Záběry slavícího Mourinha oblétly celý svět. Portugalec dal znovu průchod svým emocím a po zápase se za své chování před poněkud konzervativní britskou společností raději omlouval.

„Tohle jsou prostě emoce, patří to k fotbalu. Bylo to velké drama až do poslední minuty. Omlouvám se však za neúctu k některým fanouškům," řekl zkušený Portugalec. Mourinho pak vysvětloval, že se chtěl podělit o radost se svým potomkem. „Může za to Chelsea. Chtěl jsem koupit sezónní permanentku pro svého syna José Maria, ovšem oni mi dali místo za soupeřovou střídačkou," kroutil hlavou.

Chelsea v ostře sledovaném zápase po půl hodině vedla po trefě Němce Andrého Schürrleho, ale na začátku druhého poločasu srovnal Sergio Agüero a vypadalo to, že dojde k dělbě bodů. O remízu se ale hosté v nastavení sami připravili - stoper Nastasič se nedohodl s brankářem Hartem, kterého místo malé domů přehlavičkoval a míč poslal do běhu Torresovi, který rozhodl.

Čech: Gól jsem Agüerovi ulehčil

„Fernando si za práci v celém zápase gól zasloužil. Už v první půli trefil tyčku a tohle byla odměna. Donutil obránce k chybě a dal gól," řekl na svých webových stránkách brankář Chelsea Petr Čech.

Ten tvrdil, že u vyrovnávacího gólu Sergia Agüera mohl předvést lepší zákrok. „Trefil to dobře, ale já mu to trochu ulehčil. Čekal jsem střelu křížem a míč mi uletěl trošku dál. Dalo se to řešit líp. Měl jsem být o půl kroku blíž na přední tyči. Byl to zbytečný gól," prohlásil Čech. Po zápase však mohl slavit důležitý tříbodový zisk.

„Vítězství jsme potřebovali. Věděli jsme, že potřebujeme nutně tři body, protože vyhrály Liverpool, Arsenal i Southampton, který nás na chvíli přeskočil v tabulce. Mám radost, že jsme to zvládli, navíc proti týmu, který je možná největším favoritem na zisk titulu," dodal Čech.

Reklama

Související témata: