Hlavní obsah

Manchester Utd. - Arsenal 1:0Rudým ďáblům zajistil výhru bývalý útočník Arsenalu Van Persie, exsparťan Wilfried řádil

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili ve šlágru 11. kola Premier League na Old Trafford nad Arsenalem 1:0. O jedinou branku se postaral někdejší útočník Kanonýrů Robin van Persie. Dva góly vstřelil bývalý sparťan Bony Wilfried, jeho Swansea remizovala se Stoke 3:3. Ondřej Čelůstka byl u výhry Sunderlandu nad Manchesterem City 1:0. Stejným výsledkem Newcastle porazil Tottenham.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Robin van Persie (vpravo) se raduje se spoluhráčem Waynem Rooneym z gólu do sítě Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Ani na lavičce náhradníků neseděl český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který je podle oficiálních stránek Arsenalu nemocný. Nechyběl na ní naopak trenér Arséne Wenger, který poprvé ve své kariéře vedl Gunners proti Manchesteru United bez Alexe Fergusona. Wengera rozesmutnil po sedmadvaceti minutách jeho bývalý svěřenec. Van Persie si naběhl na centr Rooneyho z rohového kopu, prosadil se přes Girouda a hlavou otevřel skóre.

Srovnat mohl ve druhé půli Özil, k němuž propadl centr. Nejdražší fotbalista Arsenalu v historii si zpracoval balón a levou nohou velmi nebezpečně vypálil. Rozvlnil však pouze boční síť. Po hodině hry mohl na druhé straně navýšit náskok Rooney. Anglický reprezentant pálil v ideální pozici z hranice velkého vápna. Ale ani on nedokázal trefit bránu.

Stejně si počínal ve vyložené příležitosti Smalling, který centrovaný míč z levé strany jen jemně tečoval a Szczesného tak neohrozil. Arsenal měl územní převahu, do větších příležitostí se ale nedostával. Pro Rudé ďábly tak nebylo problém zápas dotáhnout do vítězného konce. Moyesovi svěřenci v posledních pěti zápasech neprohráli, připsali si čtyři výhry a vyšvihli se na páté místo. Na vedoucí Arsenal ztrácí pět bodů.

Dva góly Wilfrieda zajistily Swansea jen bod

Mizerný start do zápasu se Stoke měli hráči Swansea, za které v základní sestavě nastoupil bývalý útočník Sparty Bony Wilfried. Po pětadvaceti minutách totiž Stoke vedlo o dva góly. O ty se postarali Walters a Ireland. V 56. minutě ale dokázal Wilfried snížit po centru Guzmána a čtvrthodinu před koncem zápasu vyrovnal Dyer.

Když reprezentant Pobřeží slonoviny v 86. minutě po akci Shelveyho technickou střelou poslal domácí do vedení, zdálo se, že obrat je dokonán. Jenže v páté minutě nastavení zahrál Routledge rukou a sudí zapískal pokutový kop. Ten proměnil Adam.

Sunderland vyzrál na Citizens

Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka se podílel na překvapivém vítězství Černých koček na vlastním stadiónu nad favorizovaným Manchesterem City. Jedinou branku zápasu zaznamenal Čelůstkův kolega z obrany Bardsley. Citizens, kteří budou za dva týdny dalším soupeřem Plzně v Lize mistrů, prohráli dva z posledních tří zápasů.

Nedařilo se však ani dalšímu favoritovi. Tottenham nestačil na Newcastle, jemuž výhru zařídil gólem ze 13. minuty Rémy. Newcastle tak další překvapivou výhrou potvrdil zisk tří bodů z duelu proti Chelsea z minulého kola.

Premier League, 11. kolo:
Manchester United - Arsenal 1:0
Branka: 27. Van Persie.
Odehrané výsledky:
Tottenham - Newcastle 0:1 (13. Remy)
Sunderland - Manchester City 1:0 (21. Bardsley)
Swansea - Stoke 3:3 (56. a 86. Wilfried, 74. Dyer - 8. Walters, 25. Ireland, 90.+5 Adam z pen.).

Reklama

Související témata: