Hlavní obsah

VIDEO: Znovu díra v síti! Zmatek kolem gólu se strhl i v Anglii

Jen několik týdnů po zásahu útočníka Leverkusenu Stefana Kiesslinga, který v bundesligovém duelu proti Hoffenheimu poslal míč do branky dírou v boční síti a sudí gól mylně uznal, řeší obdobný skandál také v Anglii. Plných šest minut trvalo hráčům Wrexhamu, než přesvědčili rozhodčí, aby zkorigovala původní verdikt a uznali trefu Adriana Cieslewicze, po níž balón vylétl roztrženou boční sítí ven z brány.

Sudí se zdráhala uznat gól.

 
Článek

K inkriminovanému momentu došlo v 71. minutě utkání nižší soutěže mezi Kidderminsterem a velšským celkem, když útočník hostí Cieslewicz za stavu 2:0 pro domácí poslal míč křížnou střelou k tyči. Fanoušci hostí spustili nadšený ryk, jenže balón si našel v děravé síti cestu ven a rozhodčí Amy Fearnová nařídila odkop od branky.

V tu chvíli se příznivců Wrexhamu na tribunách zmocnil vztek, na hlavu sudí se snášelo hlasité nesouhlasné bučení a déšť peprných poznámek.

Po vehementních protestech fotbalistů Wrexhamu a konzultaci s kolegy na pomezí a se čtvrtým arbitrem se nakonec rozhodčí nechala přesvědčit a regulérní gól uznala. Hostům to však nebylo moc platné, Kidderminster nakonec utkání vyhrál 3:1.

Reklama

Související témata: