Hlavní obsah

Miluji, když na mě v Evertonu bučí, přiznal Škrtel. Když dá v derby gól, bude běhat po městě

Liverpool

Fotbalový Liverpool čeká v sobotu velký svátek, v tradičním městském derby hostí aktuálně šestý tým anglické Premier League Everton slavnějšího rivala FC Liverpool, který po slibném startu sezóny okupuje druhou příčku. Na vyhecovaný duel se pochopitelně těší i slovenský zadák hostů Martin Škrtel, jenž si dokonce vysnil, že dá v Goodison Parku gól.

Foto: Clint Hughes, ČTK/AP

Martin Škrtel (zcela vpravo) oslavuje se spoluhráči z Liverpoolu gól proti Fulhamu. Trefí se v dreby proti Evertonu?

Článek

„Vždy bylo mým snem dát gól v derby na Goodisonu," svěřil se osmadvacetiletý obránce v rozhovoru pro britský list Daily Mail.

„Jestli jsem si to už nějak namaloval? Asi čekáte, že řeknu gól hlavou po centru Stevieho (Gerrarda), že ano? Řeknu to spíš takhle: jestli dám gól, budu běhat po městě tak rychle, že mě nechytíte," rozesmál rodák z Handlové novináře.

V dresu Reds kroutí už šestý rok, a tak moc dobře ví, jak prestižní liverpoolské derby je. „Ta atmosféra je tak speciální, že vás to může uchvátit. Miluji, když na nás fanoušci Evertonu bučí. To mě nakopne, přinutí mě to makat ještě mnohem tvrději," prozradil slovenský reprezentant.

Přemýšlel o odchodu

Nemůže se dočkat, až se bude bít za liverpoolský tým, přitom v létě mnoho nechybělo a stěhoval se za svým reprezentačním kolegou Markem Hamšíkem do Neapole.

Vypadl totiž ze základní sestavy slavného klubu, a tak není divu, že byl jeho odchod na spadnutí. Nicméně už proti Manchesteru United se do sestavy vrátil a od té doby je opět vše při starém.

„Když nehrajete, honí se vám hlavou všelicos. Nebudu lhát. Přemýšlel jsem o odchodu. Byly tu ale i jiné věci, které bylo třeba mít na mysli. Jsem tady už šest let, rodina má město ráda, už jsme si tady zvykli. Odchod by nebyl jednoduchý, a tak jsem si řekl, že musím bojovat. Jsem zpátky v týmu a udělám všechno možné, abych se v něm udržel," dodal Škrtel.

Zápas Evertonu s Liverpoolem má úvodní výkop v sobotu od 13:45 hodin.

Reklama

Související témata: