Hlavní obsah

Hrozný trapas. Měli bychom se stydět, hodnotil ostudný výprask kouč Tottenhamu

Londýn

Měl to být spíše vyrovnaný souboj dvou špičkových klubů aspirujících na přední příčky Premier League, jenže z nedělního šlágru se nakonec zrodil těžký debakl fotbalistů Tottenhamu, kteří prohráli na hřišti Manchesteru City 0:6. A tak měl trenér Spurs André Villas-Boas po zápase co vysvětlovat.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

To je trapas. Fanoušek Tottenhamu nemůže uvěřit debaklu 0:6 od manchesteru City.

Článek

„Jediné, co mohu teď říct je: Omlouvám se. Uhráli jsme velmi chabý výsledek, který nekoresponduje s naší úrovní," sypal si po utkání kouč popel na hlavu.

„Není třeba ukazovat na jednotlivce. Prohrát 0:6 je extrémní trapas," pokračoval Villas-Boas.

Spurs utrpěli jednu z nejtěžších ligových porážek ve své historii, naposledy způsobili podobnou ostudu v roce 1996 po debaklu 1:7 od Newcastlu. Tentokrát načal jejich zkázu už v první minutě Jesús Navas.

Všechno se odvíjelo špatně

„Těžko vysvětlovat, co se stalo. Všechno se pro nás odvíjelo špatně. Před tímto zápasem jsme měli jednu z nejlepších obran v zemi, ale přesto jsme inkasovali šest gólů," soukal ze sebe AVB.

„Hodně nás poznamenalo, že jsme inkasovali už po čtrnácti sekundách. Po dvaceti minutách jsme definitivně ztratili kontrolu nad situací," přiznal kouč Tottenhamu.

Jeho tým prohrával už po první půli 0:3, stejný příděl zopakoval i po změně stran.

„Čtvrtý gól už byl zabíjející. Každý útok byl pro ně v podstatě gólovou šancí. Měli bychom se za sebe stydět," dodal trenér poražených.

Jeho protějšek Manuel Pellegrini prožíval pochopitelně zcela opačné pocity. Jeho tým se vzpamatoval po porážce od Sunderlandu ve velkém stylu a před odvetou s Plzní v Lize mistrů snad nemohli být City v lepší pohodě.

„Ani nebylo možné hrát lépe. Není normální vyhrát šestigólovým rozdílem, obzvlášť proti tak silnému týmu, jakým je Tottenham. Hráli jsme ale opravdu skvěle a také jsme dobře bránili," pochvaloval si chilský stratég na lavičce City.

„Samozřejmě mě to překvapilo, ale doma jsme odehráli šest zápasů a nasázeli 26 gólů. Máme problém hlavně venku. Nemyslím, že bychom tam hráli jinak. Míváme spousty šancí a držení míče, jenže nevytěžíme z toho pořádný výsledek. Pokud budeme pokračovat ve výkonech, jaký jsme předvedli proti Spurs, začneme vozit výhry i ze hřišť soupeřů," věří Pellegrini.

Reklama