Hlavní obsah

Rooney zase řádil. Skopl soupeře, unikl vyloučení a pak se pustil do televizního experta

Cardiff

Velkou křivdu cítili po nedělním zápase Premier League s Manchesterem United fotbalisté Cardiffu. Trnem v oku jim byl útočník Rudých ďáblů Wayne Rooney, který měl být vyloučen za incident z osmé minuty. Anglický reprezentant totiž zezadu skopnul domácího záložníka Jordona Mutche, za což si u hlavního rozhodčího vysloužil „jen“ žlutou kartu.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vpravo) těsně předtím, než zezadu nakopl svého protivníka Jordona Mutche z Cardiffu.

Článek

„Není o čem diskutovat, Rooney měl být za tento zákrok vyloučen. Víme, že on je horká hlava, výbušný typ. Tento zákrok prostě pramenil z jeho frustrace," pustil se do Rooneyho expert televizní stanice Sky Sports Graeme Souness, bývalý skotský reprezentant a někdejší kapitán Liverpoolu.

Rooney však incident označil jako neúmyslný a pár hodin po zápase šedesátiletého Skota prostřednictvím Twitteru zkritizoval. „Souhlasím s tím, že to nebyl hezký zákrok, ale rozhodčí se s tím vypořádal. A tyhle komentáře? To je pouze projev nějakých závistivých odborníků," rýpl si Rooney.

Tomu se nelíbilo, že si komentátoři více všímali jeho zákroku než facky, kterou dal chilský záložník Cardiffu Gary Medel protihráči Fellainimu. „Medel dá našemu hráči levý hák a experti se o tom ani nezmíní... Jaký sarkasmus!" prohodil osmadvacetiletý forvard. Toho se zastal i trenér David Moyes. „Myslím, že Mutch mu vběhl do cesty. Wayne byl v pohybu, ale určitě nešlo o nic víc, než o zákrok na žlutou kartu," tvrdil manažer United.

Rooney byl nakonec nejlepším hráčem Rudých ďáblů - v 15. minutě otevřel skóre zápasu a poté, co Cardiff po půl hodině utkání srovnal, připravil z rohového kopu vedoucí gól pro svého spoluhráče Evru. Cardiff nakonec urval v nastavení bod, remízu 2:2 zařídil Kim Po-kjong.

Reklama

Související témata: