Hlavní obsah

Nemožné, abychom zahráli ještě lépe než proti Tottenhamu, tvrdí před duelem s Plzní kouč Citizens

Manchester/Praha

Jedním výrokem kouče Citizens se před středečním duelem na scéně Ligy mistrů mohou plzeňští fotbalisté přece jen utěšovat. „Je nemožné, abychom hráli ještě lépe než dnes,“ prohlásil chilský trenér Manuel Pellegrini poté, co jeho tým ve dvanáctém kole Premier League doslova zmasakroval Tottenham a vyprovodil ho z Etihad Stadium s šestibrankovým přídělem. „Po tak trapném výsledku se musíme stydět,“ reagoval na debakl trenér Spurs Villas-Boas.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Záložník Manchesteru City Jesús Navas (vpravo) a jeho spoluhráč Matija Nastasič slaví gól v utkání s Tottenhamem.

Článek

Pro Viktorii, která se v Manchesteru představí v pátém díle základní skupiny Ligy mistrů už ve středu, musel výkon domácích Citizens představovat velké varování. A nic na něm nemění zdrženlivá slova trenér Pellegriniho.

„Hráli jsme opravdu dobře, ale není normální vyhrát šestigólovým rozdílem proti tak silnému soupeři a navíc s tak výbornou obranou jako má Tottenham. Prostě nemožné, abychom hráli ještě lépe než dnes," byl sám udiven další kanonádou, kterou jeho svěřenci rozpoutali. Ta už se ale stává v letošní sezóně na Etihad Stadium pravidlem. Citizens totiž v posledních šesti domácích utkáních nastříleli 26 branek.

Odnesli to i Spurs, kterí v jedenácti předchozích zápasech Premier League inkasovali jen šest branek a chlubili se nejlepší obranou v soutěži, jenže v konfrontaci v chrámu Manchesteru City se úplně zhroutili a během devadesáti minut obdrželi rovněž šest branek.

„Naše síla není jen v tom, že góly dávají výborní útočníci Negredo a Agüero. O branky se stará a dělí celý tým a to se pak soupeřům brání a vzdoruje těžko," poslal Pellegrini varování i Plzni.

Šest posledních domácích zápasů Citizens
Manchester City - Tottenham 6:0PL
Manchester City - CSKA 5:2LM
Manchester City - Norwich City 7:0PL
Manchester City - Everton 3:1PL
Manchester City - Bayern 1:3LM
Manchester City - Manchester United 4:1PL

Slova chvály má ale pochopitelně hlavně pro zmiňovanou útočnou dvojici Agüero - Negredo. Argentinec Agüero se proti Tottenhamu trefil dvakrát, takže už má na kontě deset branek a je nejlepším střelcem Premier League, Španěl Negredo se zapsal mezi střelce jednou.

„Znám Negreda ze Španělska už osm let, líbí se mi styl, jakým hraje. Je to dokonalý hráč pro Premier League, který je pro nás velice důležitý. Zvláště po boku Agüera," vychvaloval Negreda, jenž přišel v létě ze Sevilly a okamžitě se prosadil do sestavy Citizens.

Pro pětadvacetiletého snajpra Agüera má Pellegrini komplimenty ještě větší. „Podle mého je v současnosti společně s Messim a Ronaldem jedním ze tří nejlepších fotbalistů na světě. Zvláště v letošní sezóně, kdy má přímo skvostnou formu," připomněl kouč Citizens, že pětadvacetiletý snajpr nastřílel v posledních jedenácti zápasech už čtrnáct gólů.

Další si dost možná schovává na středeční zápas s Plzní.

Reklama

Související témata: