Hlavní obsah

Úlet s Chelsea ho připravil o místo v bráně Manchesteru. Teď má Hart šanci ukázat se proti Plzni

Manchester/Praha

Paradox. V bráně anglické reprezentace se v poslední letošní přípravě proti Němcům objevil, mezi tyčemi Citizens však gólman Hart už měsíc nestál. Po neskutečném úletu v ligovém duelu s Chelsea ho totiž chilský kouč Manuel Pellegrini posadil na lavičku náhradníků a na rozdíl od reprezentačního trenéra Hodgsona mu novou šanci nedal. Až ve středečním večeru v duelu Ligy mistrů s Plzní se brankářská jednička Albionu dočká...

Foto: Phil Noble, Reuters

Naštvaný gólman Manchesteru City Joe Hart (vlevo) se musí smířit s rolí náhradníka. Jedničkou anglického celku je momentálně Costel Pantilimon.

Článek

Pravdou je, že za podobný úlet se na hanbu posílají brankáři už ve fotbalových přípravkách. Prakticky již v nastaveném čase ligového duelu s Chelsea vyrobil Hart takovou minelu, že pro Torrese nepředstavovalo problém vstřelit vítězný gól a rozhodnout o výhře Chelsea 2:1.

„Nešlo jen o tuto chybu, v posledních zápasech jich Hart vyrobil mnohem víc. Proto půjde na lavičku a nemohu sloužit odpovědí, kdy se do brány zase vrátí. Záleží totiž na něm, aby začal znovu tvrdě pracovat," odrážel Pellegrini ataky, že přece nemůže brankářskou jedničku anglické reprezentace nechat jen vysedávat mezi náhradníky, když se v příštím roce hraje v Brazílii mistrovství světa.

„Ale já přece vím, že je jedničkou. A nikdo mně nemusí připomínat, že poslední dvě sezóny chytal výborně. Jenže teď dělá chyby, které si nemůže dovolit. Mužstvo za ně platí," stál si Pellegrini po duelu 9. kola Premier League proti Chelsea na svém.

Hodgson věří Hartovi pořád

Kouče anglické reprezentace Hodgsona tím ovšem nenahlodal. K přípravným zápasům s Chile a Německem Harta povolal a ve druhém duelu ve Wembley ho postavil. Anglie sice s Německem 0:1 prohrála, ale Roy Hodgson přesto našel na vystoupení svých svěřenců pozitiva. Výkon náhradníka z Manchesteru City mezi ně patřil.

„Potvrdil, co jsem si o něm myslel. Byl vynikající," vyzdvihoval účinkování Harta v přípravném duelu, v němž ho překonal jen německý legionář ve službách Arsenalu Mertesacker.

Pellegriniho postoj ovšem ani Hartovo reprezentační vystoupení neovlivnilo. O víkendu stál v ligovém duelu proti Tottenhamu v bráně Manchesteru City znovu Rumun Costel Pantilimon. A po výhře 6:0 se radoval z další vychytané nuly.

„Hart bude chytat ve středu v Lize mistrů proti Plzni," oznámil lakonicky Pellegrini, že jednička anglického národního mužstva dostane v dresu Citizens novou šanci. Už ale nedodal, zda ji Hartovi nenabízí jen proto, že jeho týmu už o nic nepůjde, neboť postup do jarního osmifinále už má zaručený.

Zároveň resolutně odmítl spekulace, že by Hart odešel v lednu na hostování do Stoke City, zatímco bosenský gólman Asmir Begovič by se na oplátku upsal Manchesteru City. "Nesmysl. Neexistuje důvod, proč bychom Harta pouštěli. Natož šance, abychom ho uvolnili," prohlásil Pellegrini a na adresu Begoviče poznamenal: "Každou chvíli se objevují jména šesti sedmi brankářů, které chceme koupit, aby se ukázalo, že nic z toho není pravda."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články