Hlavní obsah

Džeko chce z Manchesteru odejít, trenér ho však v lednu pustit nemíní, i když nabídky se jen hrnou

Manchester/Praha

Bosenský kanonýr ve službách Manchesteru City Edin Džeko se musí rozloučit s touhou opustit v lednu Etihad Stadium. A nic na tom nemění, že o jeho služby má eminentní zájem hned několik předních evropských klubů ochotných zaplatit, kolik si Citizens řeknou. „Nepřichází v úvahu. Měl mou důvěru před sezónou, má ji i nyní,“ popřel chilský kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini, že je ochoten přitakat na odchod sedmadvacetiletého Džeka.

Foto: Clint Hughes, ČTK/AP

Útočník Edin Džeko (uprostřed) střílí čtvrtý gól Manchesteru City v utkání proti Plzni. Vlevo obránce Viktorie Roman Hubník, vpravo zadák Václav Procházka.

Článek

Jasné je, že Džekovi se současná role v kádru Citizens ani trochu nelíbí. Pellegrini sází na dvojici Agüero - Negredo a bosenský snajpr se dostává na hřiště sporadicky. V Premier League odehrál pouhých 368 minut, neboť nastupuje většinou až v samém závěru zápasů. I proto jen tři góly na jeho kontě, což je na kanonýra, který byl před příchodem na ostrovy nejlepším střelcem bundesligy, proklatě málo.

Džeko, jehož cesta do světa velkého fotbalu nastartovala v Teplicích, je proto s angažmá v Manchesteru City nespokojený a chtěl by pryč. Zvláště, když o něho projevil zájem konkurenční Arsenal, stejně jako Borussia Dortmund a teď opakovaně i milánský Inter.

„Džeka v žádném případě neprodáme. Měl mou důvěru před sezónou, má ji i nyní," dementoval kouč Citizens spekulace, že v lednu svolí k přestupu bosenského útočníka.

„Sezóna je dlouhá, čeká nás spousta zápasů na domácí i evropské půdě, a pokud chceme vyhrát trofeje, na něž myslíme, bez důležitých hráčů se neobejdeme. A Džeko je pro nás moc důležitý," tvrdí Pellegrini, přestože Džeka postavil do základní sestavy jen ve čtyřech zápasech Premier League a dvou duelech Ligy mistrů.

Reklama