Hlavní obsah

Do Chelsea se vrátím, až budu mít jistý post jedničky, má v plánu Čechův rival Courtois

Madrid/Londýn

Chvála se na brankáře Thibauta Courtoise hrne ze všech stran. S belgickou reprezentací k překvapení mnohých vybojoval přímý postup na světový šampionát a v Atlétiku Madrid září tak výrazně, že byl vedením La Ligy vyhlášen nejlepším brankářem sezóny 2012/13. Majitel Chelsea Roman Abramovič si mne ruce, jednadvacetiletý Courtois je totiž skvělým nástupcem Petra Čecha. Jenže Belgičan podle Daily Mailu do Chelsea nepůjde dřív, než mu Blues slíbí post jedničky.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Atlétika Thibaut Courtois

Článek

V loňském ročníku pomohl Courtois Atlétiku ke třetímu místu a v konkurenci gólmanů z Realu Madrid, Barcelony a dalších získal velice prestižní ocenění. „Je to nejkrásnější cena, jakou jsem za svou kariéru získal. V roce 2011 jsem byl oceněn nejlepším brankářem Belgie, ale tohle je úplně jiná úroveň," prohlásil rodák z Bree.

„Je to pro mě obrovská čest. Španělsko mělo vždycky skvělé gólmany. Casillas a Valdés jsou nominováni do nejlepší jedenáctky sezóny podle (světové fotbalové federace) FIFA a (hráčské unie) FIFPro, což dokazuje, že rozhodně nejsem jediným dobrým gólmanem v Primera Division. V této anketě volili trenéři z naší ligy. Je mi stále 21 a ještě se mohu zlepšovat," dodal brankář, který v Atlétiku působí už třetí sezónu.

O mé budoucnosti se rozhodne až později

Není tajemstvím, že Chelsea hodlá už po sezóně povolat svého svěřence zpět z hostování na Stamford Bridge. Tam však silnou pozici brankářské jedničky zaujímá český gólman Petr Čech. „O tom ještě nechci přemýšlet. O mé budoucnosti se rozhodne v následujících měsících," prohlásil odchovanec Genku.

Podle britského deníku Daily Mail ale Courtois nechce dělat dvojku zkušenému Čechovi. „Chelsea chce, aby se Courtois na Stamford Bridge vrátil už v příští sezóně, ale jednadvacetiletý gólman chce ujištění, že bude v pozici týmové jedničky," píší na ostrovech.

„Courtois se domnívá, že by pozice prvního brankáře v týmu měla být udělena gólmanovi s lepší formou, nikoliv podle renomé. A bojí se, že to tak (v Chelsea) nebude," dodává Daily Mail.

Belgičan je v Londýně vázán smlouvou do roku 2017. Tým ze Stamford Bridge mu nabídl prodloužení kontraktu o dva roky, s podpisem ale Courtois váhá. „Courtois se ve Španělsku usadil a mohl by preferovat zůstat v Madridu, možná i natrvalo, namísto zahřívání lavičky v Blues," vysvětluje Daily Mail.

Reklama

Související témata: