Hlavní obsah

Arsenal? Ten snadno předstihnem. Opravdovým soupeřem jsou City, tvrdí kouč Mourinho

Londýn

Londýnský Arsenal se sice usadil na čele anglické fotbalové Premier League, ale kouč aktuálně druhé Chelsea José Mourinho nepovažuje městského rivala za hlavního protivníka v boji o titulu. Tím je podle něj loňský šampión Manchester City.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Mourinho na něm obdivuje především dokonale vyvážené složení kádru. „City nemají staré hráče, nemají kolísavé hráče. Všichni jsou takticky vyspělí a zkušení. Vezměte si skvělé útočníky - Sergio Agüero, Edin Džeko, Alvaro Negredo i Stevan Jovetič. Jděte na jiné pozice a vidíte - Yaya Toure, Fernandinho. Nikdo není starší než 30 let, nikdo zase mladší než 23 let. Jejich tým je prostě parádní," rozplýval se nad kádrem City Mourinho podle listu Daily Mail.

Zároveň přiznal, že svému trenérskému kolegovi Manuelu Pellegrinimu závidí i takřka nekonečné množství stejně kvalitních variant a alternací.

„Takže když se mě zeptáte, který tým má podle mě více palebné síly než my, musím upřímně říct, že City. Omlouvám se ostatním, pokud nejsou šťastní z toho, co jsem řekl, ale je to tak," pokračoval kouč Chelsea.

Žádnou ztrátu nemáme

Jeho tým před středečními zápasy má na City náskok dva body a na vedoucí Arsenal nabral čtyřbodovou ztrátu, což je ale podle Mourinha odstup, který půjde hladce smazat.

„Manchester United má na Arsenal devítibodový odstup, což už se dá nazvat ztrátou. My ale žádnou ztrátu nemáme. Pro nás je to něco, co už po dvou zápasech nebude existovat," mávl rukou nad náskokem Kanonýrů.

Pravdou je, že celek ze Stamford Bridge má před sebou relativně snazší sled zápasů. Střetne se postupně se Sunderlandem, Stoke a Crystal Palace, tedy mužstvy, kterým se moc nedaří.

„V prosinci se hraje spousta zápasů. Na začátku ledna se pak můžeme podívat na tabulku a říct si, jestli bude ještě čelo tabulky takhle vyrovnané, nebo se někomu podaří udělat si opravdový náskok," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: