Hlavní obsah

Brilantní čtyřgólový Suárez! Brzy bude jako Ronaldo a Messi, velebí střelce kouč Reds

Liverpool

V totální one man show se zvrtl zápas Liverpoolu s Norwichem ve středečním 14. kole Premier League. Jednoznačným mužem zápasu byl útočník Reds Luis Suárez, který se na vítězství 5:1 podílel čtyřmi brankami a u páté asistoval Sterlingovi. Uruguayec se vyšvihl do čela tabulky střelců, přestože odehrál kvůli disciplinárnímu trestu jen devět ligových zápasů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Liverpoolu Luis Suárez se raduje po jednom ze svých čtyř gólů do sítě Norwiche.

Článek

Zlobivý kluk z Liverpoolu se v loňské sezóně zakousl do Ivanovičova ucha a od vedení anglické nejvyšší soutěže dostal desetizápasový flastr, který mu vypršel až v probíhajícím ročníku. Kvůli tomu musel vynechat pět úvodních ligových kol. Od té doby ale válcuje všechny ostatní útočníky Premier League a nasázel už třináct gólů.

A čtyři z nich do sítě Norwiche. Hattrick stihl v první půli v rozmezí dvaceti minut, ve druhé části pak přidal čtvrtý gól. „Neviděl jsem tolik úžasných výkonů jako tento. Byla to čirá brilance a skvělý zážitek zároveň. Technicky je na tom skvěle, úžasný je i po individuální stránce," nešetřil kouč Liverpoolu Brendan Rodgers superlativy.

„Zaslouží se v této spojitosti zmínit Messiho a Ronalda. Pár let byli jasně nejlepšími hráči, ale Luisovi je pořád teprve 26 let a stále se zlepšuje," naznačil Rodgers, že Suárez ve své fotbalové kvalitě kvapně stíhá dva hráče, kteří jsou v posledních třech letech považováni za nejlepší ofenzivní fotbalisty planety.

„V dnešním moderním fotbale se nejlepší hráči jako Ronaldo, Bale a Messi posuzují podle čísel. A podívejte se, kolik (Suárez) vstřelil gólů a na kolik jich přihrál," pokračoval Rodgers ve chvále. „Jako trenér rádi mluvíte o týmovém výkonu, tentokrát ale musím vyzvednout výkon Luise, jednoho z nejlepších útočníků na světě," dodal čtyřicetiletý kouč.

Reklama

Související témata: