Hlavní obsah

Hazard zářil. Jeho nejlepší výkon za Chelsea, byl excelentní, rozplýval se Mourinho

Sunderland/Praha

Strůjcem výhry fotbalistů Chelsea v Sunderlandu 4:3 ve středečním utkání Premier League byl belgický ofenzivní záložník Eden Hazard. Dva góly dal sám, na další přihrál Lampardovi. Některá média nazývají zápas jako Hazardův koncert. „Jeho nejlepší výkon za Chelsea,“ přiznal trenér José Mourinho.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Eden Hazard oslavuje branku do sítě Sunderlandu.

Článek

Obrovskou pochvalu však belgický reprezentant sklidil i od kouče Sunderlandu Guse Poyeta, někdejšího výborného hráče Chelsea. „Byl jinde, nezastavitelný. Ve své trenérské kariéře si nevybavuji, že by proti mně podal nějaký hráč takhle fantastický výkon. Zkoušeli jsme na něj všechno, ale nešel zastavit," řekl Poyet.

Mourinho, který Hazarda nedávno za pozdní příchod na trénink nenominoval k zápasu, si pochvaloval, že ze svého svěřence konečně dostal, co v něm je. „Byl excelentní. Při večeři před zápasem mi říkal: Trenére, už je to dlouho, co jsem nedal gól. Prostě se rozhodl, že to v Sunderlandu zlomí," usmíval se spokojeně trenér Blues.

„Dobře vím, jaký má talent, ale teď ho konečně ukázal od první do poslední minuty. Neříkám, že jindy hrál špatně, jenže v některých pasážích zápasů se vytrácel. Teď byl všude," říkal Mourinho.

Hazard nejdřív v utkání naservíroval při prvním gólu Chelsea míč na hlavu Lampardovi, při druhém se sám prosadil křížnou střelou z hranice šestnáctky. Nejhezčí moment si schoval na druhou půli, kdy obešel tři hráče a tvrdou střelou pod břevno nedal brankáři šanci. A to mohl dát minimálně ještě další dvě branky.

„Nebylo to špatné, v téhle sezóně šlo o můj nejlepší zápas. Doufám, že takové výkony převedu častěji," řekl Eden Hazard klubovému webu po utkání. „Snažím se do každého zápasu dát to nejlepší. Těší mě, že jsme vyhráli, protože jednoduché to tady nebylo. Probudil nás až inkasovaný gól, po něm jsme se hodně zlepšili," přiznal Hazard.

Chelsea je v tabulce stále druhá o čtyři body za vedoucím Arsenalem. Oba týmy se spolu v Premier League utkají na Emirates Stadium 23. prosince. „Teď vede Arsenal, ale my se soustředíme na každý náš zápas stejně. Jsou tam s námi další velké týmy, je to vyrovnané. Uvidíme po zápasech v prosinci a lednu," dodal belgický klenot Chelsea.

Reklama

Související témata: