Hlavní obsah

Pád Manchesteru United se prohlubuje. Zoufalý Moyes sklízí hněv a navíc přišel o Rooneyho

Manchester

Takhle si své angažmá ve slavném Manchesteru United určitě nepředstavoval. Převzít trenérskou štafetu po legendárním Siru Alexi Fergusonovi je pro Davida Moyese možná ještě těžší, než si představovali i ti nejzarytější pesimisté. I sám kouč přiznává, že obhajoba titulu se už po čtrnácti kolech Premier League zdá být krajně ohrožena.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Kouč Manchesteru United David Moyes při utkání proti Evertonu.

Článek

Zatímco ve středu slavily výhry týmy Arsenalu, Chelsea, Manchesteru City i Liverpoolu, poslední anglický šampión zažil další zklamání, které bolí zřejmě o to více, že United prohráli doma a navíc s Evertonem, tedy bývalým Moyesovým klubem.

Domácí se nedokázali za celých devadesát minut střelecky prosadit, a tak hostům stačila k výhře jedna vydařená akce v závěru, po níž rozhodl zápas Kostaričan Oviedo. Everton slavil výhru na Old Trafford poprvé po jedenadvaceti letech.

Ztráta United na vedoucí Arsenal narostla už na hrozivých dvanáct bodů a sen o obhajobě se pomalu rozplývá. „Máme před sebou hodně dlouhou cestu. Budeme teď muset předvádět opravdu skvělý fotbal a vyhrát strašnou spoustu zápasů, abychom se tam (na první místo) dostali nebo alespoň přiblížili," uvědomuje si skotský kouč.

Uzdraví se Van Persie?

Už v sobotu je ale na Old Trafford čeká těžká řehole. Proti Newcastlu totiž musí nastoupit bez distancovaného nejlepšího střelce Waynea Rooneyho, jemuž se vymstil zákrok loktem na Phila Jagielku.

Mimo hru nejspíš dál zůstává kvůli zranění i druhé útočné eso Robin van Persie. „Už se ho snažíme dát do kupy pár týdnů, ale stále ještě není připraven hrát. Jde ale jen o zraněná třísla, není to nic vážného," komentoval zdravotní stav své opory Moyes.

Fanoušci Rudých ďáblů s ním už ztrácejí trpělivost. Na umístění ve středu tabulky rozhodně nejsou zvyklí. Vadí jim také složení týmu, a nejvíc asi posila právě z Evertonu Marouane Fellaini.

Pro trenéra pochopitelně nebylo snadné skousnout porážku od svého bývalého týmu. „Jsem zklamaný kvůli porážce, ale takhle se prostě někdy zápasy vyvinou. Everton je dobrý tým, má výborné hráče. Ale určitě si umíte představit, že je to pro mě bolestivé," pokračoval kouč.

Odmítal se také pozastavit nad tím, že fanoušci Evertonu na něj pokřikovali urážlivé hlášky. „Tohle není vůbec důležité. Příznivci Evertonu podporovali svůj tým dobře. Přijeli, aby se postavili za své hráče, a to se jim povedlo," dodal Moyes.

Reklama

Související témata: