Hlavní obsah

Arsenal - Everton 1:1Rosický založil akci u jediného gólu Arsenalu, k výhře to ale Kanonýrům nestačilo

Londýn

Fotbalisté Arsenalu remizovali v 15. kole Premier League na Emirates Stadium s Evertonem 1:1. Kanonýry poslala do vedení letní posila Özil, šest minut před koncem zápasu ale srovnal Deulofeu. Londýnský tým vede tabulku o pět bodů před druhým Liverpoolem a třetí Chelsea, Everton je o další dva body zpět pátý.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Gerard Deulofeu z Evertonu (vlevo) se raduje z gólu, který vstřelil Arsenalu.

Článek

Tomáš Rosický začal zápas na lavičce, na hřiště se dostal v 68. minutě, v níž trenér Arséne Wenger poslal na hřiště hned tři hráče. Společně s českým záložníkem vběhli na trávník také Flamini a Walcott.

A právě na anglického reprezentanta nacentroval Rosický v 80. minutě míč, Walcott ho hlavou sklepl na nabíhající duo Giroud, Özil. Francouzský útočník balón netrefil, ale Němec už ho do brány dorazil.

Gólové eso z rukávu vytáhl i Martínez

Z vedení se ale diváci na Emirates Stadium radovali pouhé čtyři minuty. Šťastnou ruku při střídání měl totiž také trenér Evertonu Roberto Martínez. Až ke střídajícímu Deulofeuovi, který přišel na hřiště deset minut před koncem zápasu, totiž propadl Barkleyho centr a Španěl parádní střelou propálil Szczesného.

V hektickém závěru mohly oba celky strhnout vítězství na svou stranu. V tutové šanci útočník Evertonu Lukaku pálil nad, Giroud zase napálil břevno.

Ve druhém nedělním utkání porazil Fulham Aston Villu 2:0. Ani na lavičku Villans se nevešel Libor Kozák.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Fulham - Aston Villa 2:0 (21. Sidwell, 30. Berbatov z pen.)
Arsenal - Everton 1:1 (80. Özil - 84. Deulofeu)

Reklama

Související témata: