Hlavní obsah

V Anglii kvůli sázkám zatkli bývalého hráče Premier League

Policie v Anglii zatkla šest lidí v souvislosti s vyšetřováním údajného ovlivňování fotbalových zápasů. Jedním ze zadržených byl někdejší hráč klubů Premier League DJ Campbell, jména dalších pěti nebyla oficiálně zveřejněna.

Foto: Barrington Coombs, ČTK

DJ Campbell v dresu Blackpoolu.

Článek

Campbellovo zatčení a obvinění v pondělí potvrdil jeho současný zaměstnavatel Blackburn z druhé ligy. V elitní anglické soutěži oblékal dvaatřicetiletý útočník dresy Birminghamu, Blackpoolu a Queens Park Rangers.

Za červenou dva milióny

K zatčením došlo poté, co bývalý hráč Portsmouthu Sam Sodje popsal muži, o němž nevěděl, že je reportérem listu Sun on Sunday, jak ovlivňoval zápasy. Někdejší reprezentant Nigérie například v únorovém zápase třetí ligy uhodil soupeře, aby dostal červenou kartu, za což inkasoval 70 tisíc liber (téměř dva milióny korun).

Sun on Sunday také popsal, jak se hráč Oldhamu Cristian Montano omlouval Sodjemu za to, že si nedokázal vykoledovat žlutou kartu v prvním poločase říjnového duelu proti Wolverhamptonu. Do ovlivňování zápasů ve prospěch sázkařských gangů byl zapleten také Sodjeho bratr Akpo.

Případem se okamžitě začala zabývat Národní agentura pro zločinnost (NCA), které Sun předal všechny nasbírané materiály.

Reklama

Související témata: