Hlavní obsah

Manchester City rozstřílel Arsenal bez Rosického. Kanonýři mají v čele náskok před Chelsea dva body

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City prožili fantastický týden. V úterý nejprve dokázali zvítězit na půdě obhájce vítězství v Lize mistrů Bayernu Mnichov 3:2. V sobotu po poledni si pak v prvním zápase programu 16. kola nejvyšší anglické soutěže snadno poradili s lídrem soutěže Arsenalem 6:3. V dresu Kanonýrů strávil celý zápas jen na lavičce náhradníků český reprezentant Tomáš Rosický. O dva body za Arsenalem je Chelsea, která s Petrem Čechem v brance porazila Crystal Palace 2:1.

Foto: Phil Noble, Reuters

Álvaro Negredo (uprostřed) střílí gól Manchesteru City. Obránce Arsenalu Laurent Koscielny (vpravo) ani brankář Kanonýrů Wojciech Szczesny již zasáhnout nestačili.

Článek
Fotogalerie

Výhrou v Mnichově pořádně nabuzení Citizens se do svého soupeře zakousli od úvodního hvizdu a první gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po rohovém kopu ve 14. minutě zapomněla hostující obrana na druhého nejlepšího střelce Premier League Sergia Agüera a ten se volejem z malého vápna nemýlil. Po půlhodině hry sice dokázal nepříliš kvalitní střelou vyrovnat Theo Walcott, ale pro Kanonýry se jednalo spíš o labutí píseň.

Ještě před přestávkou šli totiž domácí opět do vedení. Po krásné akci se v 39. minutě zblízka prosadil Álvaro Negredo, hostům se při této akci navíc zranil nejlepší obránce Laurent Koscielny. Na jeho místo v srdci obrany tak musel naskočit Thomas Vermaelen, který sice stále je klubovým kapitánem, v základní sestavě se ale tento rok objevuje jen sporadicky.

Po změně stran hry se obrázek hry příliš nezměnil. Arsenal pak navíc začal kupit chyby, které se vzápětí ukázaly jako fatální. Po špatné přihrávce Özila na Flaminiho se na vápně dostal osamocený k míči Fernandinho a lehkovážnost soupeře potrestal přesnou střelou k tyči. V 63. minutě sice snížil druhou trefou v zápase Walcott, naděje hostů na jakýkoli bodový zisk ale rázně utnul uzdravený španělský špílmachr David Silva už o dvě minuty později.

V 88. minutě se podruhé v utkání prosadil Fernandinho a pro hosty to začalo zavánět debaklem. Střídající Nicklas Bendtner sice dokázal vzápětí opět snížit, rozhodčí mu ale mylně odmával ofsajdové postavení. A když už ve čtvrté minutě nastavení Mertesacker opravdu hrozivě vypadající skóre poupravil ve prospěch Kanonýrů, kontroval na druhé straně Yaya Touré proměněnou penaltou. Citizens po výhře 6:3 ztrácejí na Arsenal už jen tři body.

Chelsea poslal proti nováčkovi do vedení v 16. minutě teprve druhou brankou v sezóně útočník Fernando Torres. O vyrovnání se postaral po půlhodině hry Marvan Šamach, letní posila a nejlepší střelec Crystal Palace se ve svém novém působišti trefil již počtvrté. Ještě do přestávky však vrátil Chelsea vedení Brazilec Ramires a domácí si již výhru pohlídali. Crystal Palace neopustil sestupové osmnácté místo.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Manchester City - Arsenal 6:3 (50. a 80. Fernandinho, 14. Agüero, 39. Negredo, 66. Silva, 90.+6 Touré z pen. - 31. a 63. Walcott, 90.+4 Mertesacker),
Cardiff - West Bromwich 1:0 (66. Whittingham),
Chelsea - Crystal Palace 2:1 (16. Torres, 35. Ramires - 29. Šamach),
Everton - Fulham 4:1 (18. Osman, 73. Coleman, 84. Barry, 90.+1 Mirallas - 67. Berbatov),
Newcastle - Southampton 1:1 (27. Gouffran - 65. Rodriguez),
West Ham United - Sunderland 0:0,
Hull - Stoke 0:0.

Reklama

Související témata: