Hlavní obsah

Kanonýry cloumaly emoce! Wilshere počastoval fanoušky Citizens prostředníčkem, Özil trucoval

Manchester

Strhující divadlo s devíti góly nabídl fanouškům sobotní šlágr 16. kola fotbalové Premier League. Manchester City deklasoval vedoucí Arsenal 6:3, a tak není divu, že hráči Kanonýrů debakl těžce nesli. Jack Wilshere ukázal fanouškům soupeře prostředníček a hrozí mu trest. Mesut Özil zase trucoval a vynechal děkovačku s vlastními příznivci, za což ho hned na ploše seřval spoluhráč Mertesacker...

Foto: Phil Noble, Reuters

Frustrovaný Jack Wilshere z Arsenalu po výprasku na hřišti Manchesteru City.

Článek

Anglická disciplinárka má práci. Televizní kamery zachytily, jak hostující záložník Jack Wilshere ukázal směrem k domácím fanouškům prostředníček.

Stalo se tak v 69. minutě utkání za stavu 4:2 pro Citizens. Podle agentury AP se Wilshere pravděpodobně nevyhne pokutě či suspendaci. Například útočník Liverpoolu Luis Suárez dostal v prosinci 2011 za vztyčený prostředníček v duelu s Fulhamem jednozápasový distanc.

„Jackovo gesto jsem neviděl. Ale pokud se tak stalo, budeme muset trest akceptovat," řekl Arséne Wenger, trenér Arsenalu.

Jeho Kanonýři po skvělém vstupu do sezóny prožívají slabší období. Londýňané nevyhráli už tři soutěžní utkání po sobě. Minulý týden remizovali v lize s Evertonem 1:1 a ve středu prohráli v Lize mistrů na hřišti Neapole 0:2.

Mertesacker vřískal na trucujícího Özila

Arsenal zůstal v čele tabulky, ale jeho náskok na druhou Chelsea se zmenšil jen na dva body. Manchester City je již třetí a má tříbodové manko na lídra.

„Náš soupeř zvítězil zaslouženě. Musíme se pokorně vrátit domů a doufat, že příště už uspějeme. Příčina naší prohry je jasná - příliš mnoho technických chyb," kabonil se Wenger.

K dalšímu extempore došlo po zápase. Kanonýři se loučili se svými fanoušky potleskem, ale jejich německý záložník Mesut Özil trucoval. Nevšímal si jich a vzdorně šel přímo do šatny bez rozloučení s příznivci. To však neušlo jeho reprezentačnímu a klubovému spoluhráči Mertesackerovi. Vysoký stoper přiběhl za Özilem a se vztyčeným ukazováčkem mu pořádně vyčinil.

Reklama

Související témata: