Hlavní obsah

Mourinho: Chelsea chybí sobecký kanonýr, na trofeje teď nemá

Londýn

Trenér fotbalistů Chelsea Jose Mourinho se domnívá, že jeho klub momentálně nemá na to, aby v této sezóně získal nějakou trofej. Především postrádá sobeckého útočníka se zabijáckým instinktem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Chelsea po sobotní výhře 2:1 nad Crystal Palace stáhla náskok vedoucího Arsenalu na dva body, Mourinho však nevěří, že se tím mužstvo českého brankáře Petra Čecha dostalo do boje o titul.

"Nemyslím si, že bychom byli velkým kandidátem na vítězství v jakékoli soutěži," prohlásil portugalský kouč pro BBC. "Schází nám útočník, který by byl schopen dávat v lize 30 gólů za sezónu," dodal poté, co jeho svěřenci proti Crystal Palace zahodili mnoho šancí.

Vyhlášení střelci se trápí

Chelsea má v útoku Dembu Ba a Fernanda Torrese se Samuelem Eto'em, kteří byli vyhlášenými střelci, ale nyní se spíše trápí. Všichni tři dohromady dali jen pět z 32 gólů Chelsea. Nejlepším střelcem je se šesti góly záložník Eden Hazard.

"Chybí nám útočník, který je zabijákem a hraje sobecky," řekl Mourinho, který při minulém angažmá v Realu Madrid byl zvyklý na to, že má v útoku hvězdného Cristiana Ronalda. "Málo gólů není frustrující jen pro mě, ale i pro ně," dodal.

Mourinho však nepočítá s tím, že by v lednu mohl získat nového útočníka, protože kvalitní střelec není k dispozici. "Všichni dobří útočníci jsou ve velkých klubech s velkými ambicemi. A takové kluby své nejlepší střelce neprodávají," prohlásil Mourinho.

Reklama

Související témata: