Hlavní obsah

Další masakr už kouč Tottenhamu Villas-Boas neustál. Po debaklu s Liverpoolem skončil

Liverpool/Praha

Šestnáct let Tottenham podobnou potupu nezažil. A nešlo zdaleka o první masakr, který museli Spurs překousnout. V neděli prohráli ve svém chrámu s Liverpoolem 0:5, před třemi týdny je Manchester City vypráskal 6:0. Není divu, že mladý portugalský kouč André Villas-Boas takovéto debakly neustál a po pondělním sezení s šéfem klubu Danielem Levym skončil. A to se ještě v neděli po debaklu s Liverpoolem kasal: „Sám rezignovat nemíním.“

Foto: Toby Melville, Reuters

Kouč André Villas-Boas ještě po utkání s Liverpoolem prohlásil, že sám rezignovat nemíní, v pondělí byl ale odvolán.

Článek

Rozčarování vládnoucí na White Hart Line se snad nedá ani popsat. Kohouti se chtěli a měli ucházet o příčky vedoucí do Ligy mistrů a namísto toho se zmítají na sedmém místě tabulky, přičemž na vedoucí Arsenal ztrácí osm bodů.

A k tomu všemu potupné prohry, které utrpěli. Šestibrankový příděl od Citizens ve 12. kole, nyní v šestnáctém pětigólový debakl s Liverpoolem. Nejhorší výprask, jaký Spurs za posledních šestnáct let doma utrpěli.

Šéfům došla trpělivost

Fanouškům Tottenhamu docházela trpělivost, předsedovi klubového představenstva Levymu došla úplně. Po pondělní schůzce s trenérem oznámil, že Villas-Boas na lavičce končí. Pro mladého portugalského kouče je to již druhé nepovedené angažmá na ostrovech, kam přišel jako Mourinhův učeň.

„Všichni jsme měli velké očekávání a pořád ho máme. Věřím hráčům, věřím mužstvu, že se zase odrazíme zpátky," snažil se hájit Villas-Boas poté, co v neděli Tottenham prohrál 0:5 s Liverpoolem, jemuž navíc chyběl zraněný kapitán Steven Gerrard a útočník Daniel Sturridge.

Nákupy za 100 miliónů bez efektu

O odchodu velšského reprezentanta Garetha Balea, za něhož Real Madrid zaplatil téměř 100 miliónů eur, už raději ani nemluvil. Vedení Tottenhamu mu ho kompenzovalo bohatými nákupy. Přivedlo španělského kanonýra Soldada, Aregentince Lamela, Brazilce Paulinha, Dána Eriksena a oněch sto milionů tak vydalo za posily.

„Vzdálenost od příček zaručujících cestu do Ligy mistrů se sice zvětšuje, ale vše se pořád může obrátit. První čtyři mužstva jsou momentálně v top formě, ale my máme kádr, který svou kvalitou mezi ně patří. Usilovně jsme pracovali, vybudovali silný tým a výsledky se dostaví. Ještě je čas dostat se zpátky," utěšoval Villas-Boas klubové vedení i fanoušky.

Nic platné mu to nebylo. Suverénní postup v Evropské lize mu plusové body také nepřinesl. V pondělí skončil, i když ještě v neděli prohlašoval: „Sám rezignovat v žádném případě nemíním."

Jeho nástupcem by se podle zákulisních spekulací mohl stát současný kouč ruské reprezentace Ital Fabio Capello, který mimochodem přihlížel nedělnímu utkání Tottenhamu s Liverpoolem. Mluví se i o trenérovi Swansea Michaelu Laudrupovi.

Reklama

Související témata: