Hlavní obsah

Kanonýr Agüero z Manchesteru City si kvůli lýtku měsíc nezahraje

Londýn

Minimálně měsíc se budou muset fotbalisté Manchesteru City obejít bez argentinského útočníka Sergia Agüera. Druhého nejlepšího střelce anglické ligy nepustí do hry zranění lýtka, které si přivodil při sobotní výhře 6:3 nad Arsenalem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru City Sergio Agüero (druhý zprava) se raduje z gólu proti Plzni.

Článek

"Kolik týdnů přesně zmešká, to budou vědět lékaři, ale myslím, že se bez něj budeme muset obejít minimálně měsíc," uvedl trenér manchesterského celku Manuel Pellegrini na dnešní tiskové konferenci.

Agüero kvůli zranění nedohrál sobotní duel s Arsenalem, když ze hřiště odešel v 50. minutě. Před tím přispěl k výhře nad lídrem Premier League jednou brankou a s třinácti zásahy mu v tabulce střelců anglické ligy patří druhé místo za Luisem Suárezem z Liverpoolu (19 gólů).

Celkem se Agüero v probíhající sezoně za Manchester trefil ve všech soutěžích devatenáctkrát a je nejlepším střelcem klubu. Argentinský reprezentant mimo jiné zmešká úterní čtvrtfinále Ligového poháru s druholigovým Leicesterem a 26. prosince i ligový duel s druhým Liverpoolem, na který čtvrté City ztrácí pouhý bod. Za vedoucím Arsenalem zaostává Pellegriniho tým o tři body.

Reklama

Související témata: