Hlavní obsah

Každý by ho chtěl, velebí kouč Arsenalu snajpra Suáreze. Je to anděl měnící se v démona

Liverpool/Praha

Nové a nové komplimenty se snáší na adresu uruguayského snajpra ve službách Liverpoolu Luise Suáreze. Aby ne, když v posledním kole Premier League znovu řádil a dvěma góly se postaral o pětibrankovou popravu Tottenhamu. A dokonce na stadiónu Spurs. „Je to anděl, který se na trávníku promění v démona. Každý trenér sní o tom, aby ho měl ve svém mužstvu,“ vynášel Suaréze až do nebe kupříkladu kouč Arsenalu Arséne Wenger v pravidelném komentáři pro francouzskou televizi.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Liverpoolu Luis Suárez se raduje z gólu.

Článek

Sám Wenger po uruguayském kanonýrovi, který už nastřílel 17 gólů, před sezónou moc toužil. Zvláště kdy Suárez nepokrytě naznačoval, že chce z Liverpoolu odejít. Nabídl proto 40 miliónů liber, ale nepochodil.

„Zjišťoval jsem si o něm úplně všechno, co se zjistit dalo. Je to silná, provokující osobnost a pro každého trenéra musí být doslova radost s ním pracovat. Miluje tréninky a v přípravě je doslova andělem, zatímco na hřišti se promění v démona," rozpovídal se Wenger v programu Telefoot na TF1.

„Všichni sníme o tom mít v mužstvu takového hráče, jako je on, zatímco každý obránce působící v Anglii nenávidí, když má proti němu nastoupit."

I kouč Liverpoolu Brendan Rogers je pochopitelně z výkonů Suáreze nadšený. A nejen z nich, protože celé jeho mužstvo šlape a po vysoké výhře nad Tottenhamu už stáhlo náskok vedoucího Arsenalu na pouhé dva body. Však se také o Reds mluví jako o velkém aspirantovi na titul.

„Přiznám se, že o titulu jsem vůbec nepřemýšlel. Mým úkolem je vytvořit takový fotbalový styl, jenž by pomáhal klubu stále vpřed. A podle mého se směrem dopředu stále vyvíjíme," nechal se slyšet Rogers po vysokém vítězství na White Hart Line.

„Šlo pravděpodobně o nejkompletnější výkon, jaký jsme zatím podali. Měli jsme obrovský hlad po fotbale, i bez míče jsme pracovali a dřeli jako zvířata, hráli jsme skutečně výtečně," chválil své svěřence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články