Hlavní obsah

Sunderland - Chelsea 2:1 PPSunderland s Čelůstkou senzačně vyřadil Chelsea v Ligovém poháru

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Sunderlandu s českým obráncem Ondřejem Čelůstkou senzačně vyřadili ve čtvrtfinále Ligového poháru favorizovanou Chelsea po výhře 2:1 v prodloužení. Tým trenéra Josého Mourinha tak přišel v této sezóně o první možnost na zisk trofeje. Bez větších problémů si naopak zajistil postup do semifinále Manchester City po vítězství 3:1 nad Leicesterem.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka (vlevo) v souboji s Willianem z Chelsea ve čtvrtfinále Ligového poháru.

Článek

Chelsea měla dlouho k postupu blíže. Hned na začátku druhé půle tečoval Lampardovu střelu do vlastní brány Lee Cattermole a vedení Blues trvalo až do 88. minuty, kdy se v závěrečném náporu trefil Fabio Borini.

O postupujícím tak muselo rozhodnout prodloužení. A domácí si znovu schovali rozhodující úder na poslední chvíli. Ve 118. minutě načal gólovou akci Ondřej Čelůstka, který odehrál celý zápas.

Míč se od něj dostal až ke Ki Sung-Yongovi, jenž prostřelil náhradníka v bráně Chelsea za Petra Čecha, Australana Marka Schwarzera. Chelsea už se na obrat nezmohla a z účasti v semifinále se tak mohl začít nečekaně radovat poslední tým Premier League.

To Manchester City si proti outsiderovi postup zajistil. Hned v úvodu zápasu načal skóre Srb Aleksandar Kolarov. Na konci první a na začátku druhé půle pojistil postup dvěma góly kanonýr Edin Džeko.

Čtvrtfinále anglického Ligového poháru ve fotbale:
Leicester (II.) - Manchester City 1:3
Branky: 77. Dyer - 8. Kolarov, 41., 53. Džeko
Sundeland - Chelsea 2:1pp
Branky: 88. Borini, 118. Ki - 46. Cattermole (vlastní)

Reklama

Související témata: