Hlavní obsah

Chelsea nemá na to, aby vyhrávala trofeje. Chybí jí zabiják, přiznal skleslý Mourinho

oc, zpSport.cz

Netušil, jak záhy se jeho proroctví naplní, když po sobotní ligové výhře na Crystal Palace prohlásil, že Chelsea nemá momentálně na to, aby vyhrávala trofeje a poháry. Tři dny utekly a Mourinhův tým skončil v Ligovém poháru. A dokonce po duelu se Sunderlandem, který se topí na samém dně Premier League. Nic na tom nemění, že Blues byli lepším týmem, měli víc šancí a nakonec vypadli až v nastavení. „Je to pořád stejný příběh. Se Stoke, Evertonem i teď se Sunderlandem,“ narážel sklíčený José Mourinho před kamerami Sky Sports na neschopnost svých svěřenců příležitosti proměňovat a dávat góly.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Nespokojený trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Ve čtvrtfinále Ligového poháru se příběh, na který portugalský kouč narážel už o víkendu, znovu opakoval.

Mou: Nedokážeme soupeře zabít

„Kvalita fotbalu, který předvádíme, je úžasná. Nikdy neprohrajeme zápas, protože bychom netvořili hru nebo proto, že by byl soupeř silný, ale proto, že ho nedokážeme zabít a sami mu tím dáváme život," litoval José Mourinho po zápase zahozených šancí, které měli Eto´o, Demba Ba, Schürrle a spol.. „Každý soupeř ví, že nám může dát gól. My měli fantastické šance, ale neskórovali jsme," připomínal.

„Chybí nám zabiják. Útočník, který by byl sobcem, vzal odpovědnost na sebe a rozhodoval zápasy. To nás sráží," upozorňoval, že nejlepším střelcem Chelsea je momentálně záložník Eden Hazard, zatímco trio kanonýrů Torres, Demba Ba a Eto´o dalo jen pět z dvaatřiceti gólů, které Chelsea v lize nastřílela.

„Proto si také nemyslím, že Chelsea byla v letošní sezóně aspirantem na vítězství v kterékoli soutěži," citovala BBC portugalského trenéra, který má Blues vyzvednout do stejných výšin, jako tomu bylo při jeho prvním angažmá na Stamford Bridge.

Ligový pohár nebyl prioritou, ale...

Problém je však v tom, že tehdy Chelsea dávala góly. A střílela jich hodně, zatímco letos je v koncovce vysloveně impotentní. „Opravdu nemohu odpovědět, proč tomu tak je. Jsem trenérem tohoto týmu, ne starého. Pokud jde ale o kvalitu, jsme lepší než starý tým," prohlásil Mou pro mnohé překvapivě.

„Fotbal je ale o gólech a výhrách a nikoli o tom, kdo je na hřišti lepší. My je ale nedáváme, což je frustrující pro mě, stejně jako pro hráče."

Vyřazení ve čtvrtfinále Ligového poháru, o které se v prodloužení gólem za záda Čechova náhradníka Schwarzera postaral Ki Sung-Young, je pochopitelně frustrující pro celou Chelsea.

„A nic na tom nemění, že tato soutěž pro nás nepředstavovala prioritu. To ale samo sebou neznamená, že jsme ji nechtěli vyhrát," nechal se slyšet Special One. „Plyne z toho jediné - v dalších zápasech musíme střílet góly, ne být nutně lepším týmem."

Reklama

Související témata: