Hlavní obsah

Pudila bude trénovat další Ital, Zola by mohl jít k Vydrovi!

Londýn/Praha

Český fotbalista Daniel Pudil má v druholigovém anglickém Watfordu nového trenéra. Itala Gianfanka Zolu, který v pondělí na vlastní žádost odstoupil, nahradil jeho krajan Giuseppe Sannino. Není však vyloučeno, že Zola udělá rychlý přesun: mohl by totiž převzít v Premier League West Bromwich Albion a trénovat Matěje Vydru!

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Pudil (vpravo) už má ve Watfordu nového trenéra.

Článek

Podle deníku Mirror je právě Zola nejžhavějším kandidátem na místo po vyhozeném Stevu Clarkeovi. „Byla by to výborná volba, tohle spojení by fungovalo," uvedl pro BBC bývalý fotbalista Chelsea a Zolův někdejší klubový spoluhráč Frank Sinclair.

Pokud by se West Bromwich se Zolou dohodl, zřejmě by se daleko lépe dýchalo i reprezentačnímu útočníkovi Matěji Vydrovi, jehož Clarke přehlížel, a když ho poslal na hřiště, tak jen na pár minut. Vydra pod Zolovým vedením zářil minulou sezónu ve Watfordu. Dal dvacet gólů, pomohl týmu až do finále play off a byl vyhlášen Hráčem roku ve druhé anglické lize.

Zola odstoupil z funkce trenéra Watfordu na vlastní žádost v pondělí poté, co klub protáhl sérii zápasů bez vítězství na devět a v tabulce je až na třináctém místě s osmibodovou ztrátou na příčky zaručující play off.

Zatímco ve West Bromwichi ještě o novém manažerovi stoprocentně jasno není, ve Watfordu už ho mají. Šestapadesátiletý Sannino má za sebou 17 let trenérské práce v Itálii, naposledy působil v Chievu Verona, kde však v listopadu po čtyřech měsících ve funkci skončil.

Nyní vystřídal na lavičce Zolu, což vzhledem k italským majitelům Watfordu není až takové překvapení. „Vždycky mě lákaly nové výzvy a práce v Anglii takovou výzvou určitě je," prohlásil Sannino.

Reklama

Související témata: