Hlavní obsah

West Bromwich - Hull 1:1Vydra poprvé skóroval v Premier League, trefil se i Kozák. Suárez posunul Liverpool do čela

Liverpool
Aktualizováno

Dva čeští fotbaloví útočníci se v sobotu zapsali do střeleckých statistik Premier League. Matěj Vydra svou premiérovou trefou v anglické lize zachránil West Bromwichi alespoň bod za remízu 1:1 proti nováčkovi z Hullu, Libor Kozák vstřelil jediný gól Aston Villy, která ale na hřišti Stoke City prohrála 1:2. Opět zářil nejlepší ligový střelec Luis Suárez z Liverpoolu, který dvěma brankami pomohl Liverpoolu k vítězství 3:1 nad Cardiffem a poslal tak Reds do čela soutěže.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Liverpoolu Luis Suátez se raduje ze své první branky proti Cardiffu se svým spoluhráčem Jordanem Hendersonem (vpravo).

Článek

Vydra, který se v utkání s Hullem dostal na hřiště 20 minut před koncem a zasáhl teprve do sedmého zápasu v sezóně, zařídil West Bromwichi bod tři minuty před koncem. Český útočník byl na konci kombinace na jeden dotek a střelou z vápna ke vzdálenější tyči uzavřel na 1:1.

"Mám z Matěje radost. Tvrdě na sobě pracuje a možná už jsou tu náznaky toho, co předváděl v druhé lize," uvedl dočasný kouč West Bromwiche Keith Downing s odkazem na minulou sezónu, kdy dal Vydra za Watford 22 gólů. V současném působišti zatím spíš paběrkuje a stále čeká na první start v základní sestavě.

Taktéž na 1:1 vyrovnal po chybě obrany Stoke Libor Kozák v 66. minutě utkání, čtyři minuty nato ale Peter Crouch vrátil domácím vedení. Pro Kozáka to byla čtvrtá trefa v tomto ligovém ročníku, hosté si přesto připsali třetí porážku v řadě.

Suárez, který v pátek podepsal s Liverpoolem novou smlouvu na čtyři a půl roku, se gólově uvedl po 25 minutách, kdy si naběhl na oblouček Jordana Hendersona a z hranice pokutového území poslal volej přesně k pravé tyči branky Davida Marshalla. Tři minuty před přestávkou se Suárez změnil v nahrávače a jeho pas doklepl do odkryté branky Raheem Sterling.

Ještě do přestávky pak uruguayský kanonýr technickou střelou zvýšil na 3:0 a připsal si již devatenáctou trefu v tomto ligovém ročníku, v jehož úvodu přitom pět zápasů vynechal kvůli disciplinárnímu trestu z minulé sezony. Hosté zásluhou Jordona Mutche jen snížili.

Suárez se trefil minimálně dvakrát již ve čtvrtém utkání v řadě, což se ještě žádnému hráči v Premier League nepodařilo. Šestadvacetiletý útočník se zároveň stal prvním hráčem v historii soutěže, který v jednom kalendářním měsíci dokázal vstřelit deset branek.

Liverpool se posunul o bod před Arsenal, který čeká v pondělí dohrávka s Chelsea. Cardiff zůstává patnáctý.

Manchester City se posunul na druhé místo

Na druhé místo mezi Liverpool a Arsenal se vklínil Manchester City po výhře nad Fulhamem 4:2. "Citizens" ztratili na hřišti londýnského týmu nadějné vedení o dvě branky, když se v 69. minutě trefil do vlastní sítě kapitán Vincent Kompany, hosté přesto nakonec slavili výhru. Tři body jim zachránily v závěrečné čtvrthodině góly Jesúse Navase a Jamese Milnera.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Liverpool - Cardiff 3:1 (25. a 45. Suárez, 42. Sterling - 58. Mutch)
Crystal Palace - Newcastle 0:3 (25. Cabaye, 39. vlastní Delaney, 86. Ben Arfa z pen.)
Fulham - Manchester City 2:4 (50. Richardson, 69. vlastní Kompany - 23. Touré, 43. Kompany, 78. Navas, 83. Milner)
Manchester United - West Ham United 3:1 (26. Welbeck, 36. Januzaj, 72. Young - 81. Cole)
Stoke - Aston Villa 2:1 (50. Adam, 70. Crouch - 66. Kozák)
Sunderland - Norwich 0:0
West Bromwich - Hull 1:1 (87. Vydra - 28. Livermore)

Reklama

Související témata: