Hlavní obsah

Liverpool může navázat na tradici. Kdo byl přes Vánoce lídrem Premier League, bral titul

Liverpool

Fotbalisté a příznivci Liverpoolu po několika slabších sezónách znovu oprášili naděje na zisk mistrovského titulu. Reds vedou Premier League o skóre před Arsenalem a dva body před Manchesterem City a ve zbytku letošního ročníku by rádi dodrželi anglickou tradici. Poslední čtyři roky totiž v Anglii slavil triumf právě celek, který byl přes vánoční svátky na vedoucí pozici.

Foto: Profimedia.cz

Manažer fotbalistů Liverpoolu Brendan Rodgers má důvody k úsměvům. Vydrží mu až do konce sezóny?

Článek

Liverpool je posledním anglickým mužstvem, který byl přes Vánoce lídrem Premier League a na konci května se z titulu neradoval. Stalo se tak v roce 2008 a také proto osmnáctinásobný šampión čeká na primát dlouhých 23 let.

Fanoušci celku z Anfield Road se po dlouhých letech marných nadějí začínají sžívat s myšlenkou, že právě Liverpool může v květnu slavit titul. Špička tabulky je však velice vyrovnaná a toho si je vědom i manažer Brendan Rodgers.

Čtyřicetiletý kouč si zachovává opatrný přístup. „Jsou Vánoce a všichni by si přáli za několik měsíců vidět Liverpool tam, kde je nyní. Nás však čeká pořád tvrdá práce. Nechci našim příznivcům odepřít tento krásný sen, kterým všichni žijeme, ale titul je pořád hodně vzdálený," řekl trenér Reds.

Liverpool v letošní sezóně střelecky táhle Uruguayec Luis Suárez, který dal už 19 gólů v 13 zápasech a pro tým je velkou oporou. „Je skvělé ho na hřišti sledovat, střílí důležité góly a nikdy nemá dost. Tým má okamžitě větší sebevědomí," všiml si Rodgers. „Ale nesmíme podlehnout uspokojení. Naším cílem je pořád se zlepšovat, chceme posunout mužstvo dopředu," dodal.

Ambiciózního kouče však trápí úzký kádr. „Program je přes svátky hodně nabitý a my máme k dispozici sotva 17 zdravých hráčů. Stále to chvíli potrvá, než se vrátí Gerrard, Enrique nebo Sturridge. Musíme se s tím poprat a zvládnout nadcházející zápasy. Ale věřím, že obstojíme už ve čtvrtek proti Manchesteru City," narážel Rodgers na nadcházející šlágr Premier League, který se hraje ve čtvrtek od 18:30 hodin SEČ na Etihad Stadium.

Vyhraje letos Liverpool anglickou Premier League?
Ano, pohár poputuje na Anfield Road
20,9 %
Zvítězí Manchester City
16,9 %
Titul vyhraje Chelsea
29,5 %
Radovat se bude Arsenal
25,1 %
Trofej obhájí Manchester United
6,1 %
Někdo jiný
1,5 %
Celkem hlasovalo 12583 čtenářů.

Reklama

Související témata: