Hlavní obsah

Chelsea a nuda? Arsenal je zoufalý, vždyť Čecha vůbec neohrozil, rýpe Mourinho

Praha/Londýn

A nedá si pokoj ani o svátcích! Trenér Chelsea José Mourinho dostál své pověsti věčného rýpala a znovu se vrátil k pondělnímu bezbrankovému střetnutí s Arsenalem, po němž Kanonýři přišli o první místo v Premier League. Kouč Arsenalu Arséne Wenger poté Chelsea pošťouchl tím, že Blues přijeli na Emirates Stadium pouze bránit. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat...

Foto: Andrew Winning, Reuters

Kouč Chelsea José Mourinho během zápasu s Arsenalem.

Článek

Na defenzivní taktiku Chelsea se snesla vlna kritiky i ze strany fanoušků Arsenalu a šťouchanec na téma nudy na trávníku si neodpustil ani záložník Mikel Arteta. „Myslím, že nudný je především tým, který hraje doma a nedokáže vstřelit gól. To je nuda! Protože na vás se jdou podívat vaši fanoušci a je jich plný dům, který chce vidět jediné - vítězství," reagoval Mourinho.

„Na světě není fanoušek, který by šel na stadión svého týmu s myšlenkou na to, že domácí nevyhrají nebo nevstřelí gól. Jestli někdo předvedl nudu, tak to byl Arsenal, protože Petr Čech neměl během utkání jediný pořádný zákrok," dodal Portugalec.

Do Kanonýrů si ovšem rýpl nakonec i sám Čech, pro nějž pondělní remíza 0:0 znamenala 150. čisté konto v nejvyšší anglické soutěži. „Umělecký dojem se počítá možná v krasobruslení, fotbal se hraje na góly a na body. A jen ten, kdo má body, získává trofeje. A jen ty se nakonec počítají," připomněl fakt, že Chelsea na rozdíl od Arsenalu v posledních letech posbírala hromadu pohárů včetně triumfu v Lize mistrů.

Už myslí na Liverpool

Chelsea ve středu přivítá doma na Stamford Bridge Swansea, spíš než na sváteční duel už ale myslí na nedělní šlágr s Liverpoolem. A Mourinho důrazně nabádal své svěřence, že zápřah z vánočního týdne musejí zvládnout, aby zůstali ve hře o anglický titul. „Tlak je velký. Některým hráčům jsem musel vysvětlit, jak s takovou situací naložit. Když máte na lídra ztrátu 20 bodů, tak se hraje uvolněně. My jsme ale v jiné situaci. Mě ale snadná práce nikdy nebavila," poznamenal portugalský kouč.

„Máme hodně mladých hráčů, ale v posledních letech jsme toho dost vyhráli a ta zkušenost v týmu zůstává. Uvidíme, zda to dokážeme přetavit ve výhodu," doplnil Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články