Hlavní obsah

Manchester City - Liverpool 2:1Brankář Liverpoolu Mignolet se podepsal pod porážku od Citizens, Arsenal novým lídrem

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve šlágru 18. kola Premier League Liverpool 2:1. Rozhodující branku vstřelil Negredo, jehož střelu si po nepřesvědčivém zákroku srazil do vlastní sítě gólman Reds Mignolet. Citizens poskočili na druhou příčku v tabulce. Do vedení v soutěži se posunul Arsenal, který otočil zápas s West Hamem a vyhrál 3:1. Třetí je po výhře 1:0 nad Swansea Chelsea. Petr Čech vychytal čisté konto.

Foto: Phil Noble, Reuters

Střelu Alvara Negreda z Manchesteru City (vprav) vyráží brankář Liverpoolu Simon Mignolet pouze do vlastní sítě.

Článek
Fotogalerie

Manchester City se musel obejít bez nejlepšího střelce týmu Agüera. To Liverpoolu nejlepší šutér soutěže Suárez nescházel. A byl to právě uruguayský útočník, u něhož začala první gólová šance zápasu. Suárez vysunul do pokutového území Sterlinga, jemuž míč sebral Coutinho a střelou z úhlu poslal hosty do vedení.

Z vedení se ale Liverpool radoval jen sedm minut. Po centru Silvy z rohového kopu se k hlavičce dostal Kompany a propasíroval míč do sítě. V nastaveném čase první půle vyslal Navas do brejku Negreda. Španěl se rozhodl rychlý útok zakončit střelou. Mignolet na jeho pokus dosáhl, zasáhl ale tak nešťastně, že si míč srazil do vlastní sítě. Liverpool ve druhé půli tlačil, ale buďto vyložené šance neproměnil, jako když Sterling překopl odkrytou bránu, nebo výborně zasáhl Hart.

Rosický nebyl ani na lavičce

Český reprezentační kapitán Tomáš Rosický do zápasu na hřišti West Hamu nezasáhl, neobjevil se dokonce ani na lavičce náhradníků. Po bezbrankové první půli se domácí ujali vedení už v první minutě. Nolanovu střelu brankář Arsenalu Szczesny vyrazil jen před sebe a balón za jeho záda doklepl Carlton Cole.

O obrat se postaral Walcott, který se prosadil dvakrát během tří minut. Nejdříve jeho ne příliš důraznou střelu propustil Adrian za svá záda a posléze anglický reprezentant zužitkoval Podolského centr a hlavou poslal Kanonýry do vedení. Třetí gól přidal sám Podolski, který přitom přišel na hřiště až v 65. minutě, kdy vystřídal zraněného Ramseyho.

Rudí ďáblové otočili zápas v Hullu

Hullu se vstup do zápasu s Manchesterem United vydařil náramně. Po čtyřech minutách hry se po centru z rohového kopu po následném závaru prosadil Chester a o devět minut později se míč po nevydařeném odkopu dostal k Meylerovi, který zvýšil náskok domácích.

Mistrovský celek vyrovnal ještě do konce první půle. Obrat režíroval Rooney. Nejdříve nacentroval z pravé strany ze standardní situace a v pokutovém území vyskočil nejvýš Smalling, který hlavou snížil. O vyrovnání se postaral sám anglický reprezentant nádhernou střelou zpoza vápna. Pro Rooneyho to byla jubilejní 150. ligová branka v dresu United.

O vítězství Rudých ďáblů nakonec rozhodl vlastní gól, který do vlastní sítě poslal střelec úvodní branky Chester. V hektickém závěru zápasu byl vyloučen Valencia, Hull ale vyrovnávací branku vstřelit nedokázal.

Čech přispěl k vítězství Blues

Chelsea před domácími fanoušky zdolala Swansea. Blues k tomu stačila jediná branka, o kterou se po půlhodině hry postaral Hazard. Petr Čech vychytal čisté konto.

Do zápasu zasáhli další čeští hráči. Ondřej Čelůstka byl na hřišti při výhře svého Sunderlandu, který překvapivě zdolal domácí Everton 1:0.

V základních sestavách se objevili také dva čeští útočníci Matěj Vydra a Libor Kozák. Vydrův West Bromwich remizoval s Tottenhamem 1:1, Kozákova Aston Villa přišla o remízu s Crystal Palace ve druhé minutě nastavení. V té době už ale Kozák na hřišti nebyl, střídal v 77. minutě.

Premier League, 18. kolo:
Hull - Manchester United 2:3 (4. Chester, 13. Meyler - 19. Smalling, 26. Rooney, 66. vlastní Chester)
Aston Villa - Crystal Palace 0:1 (90.+2 Gayle)
Cardiff - Southampton 0:3 (14. a 20. Rodriguez, 27. Lambert)
Everton - Sunderland 0:1 (25. Ki Song-jung z pen.)
Chelsea - Swansea 1:0 (29. Hazard)
Newcastle - Stoke 5:1 (45. a 57. Rémy, 48. Gouffran, 66. Cabaye, 80. Cissé z pen. - 30. Assaidi)
Norwich - Fulham 1:2 (13. Hopper - 33. Kasami, 87. Parker)
Tottenham - West Bromwich 1:1 (36. Eriksen - 38. Olsson)
West Ham - Arsenal 1:3 (46. C. Cole - 68. a 71. Walcott, 79. Podolski)
Manchester City - Liverpool 2:1 (30. Kompany, 45.+1 Negredo - 24. Coutinho)

Reklama

Související témata: