Hlavní obsah

Vydra se radoval ze základní sestavy, mrzela ho ale zahozená šance

Londýn

Český fotbalový reprezentant Matěj Vydra ve čtvrtek poprvé nastoupil v základní sestavě West Bromwiche Albion v utkání anglické ligy. Radost mu však trochu kazila zahozená šance, přesto byl rád, že svým výkonem pomohl birminghamskému celku k cenné remíze 1:1 na hřišti Tottenhamu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra během srazu reprezentace.

Článek

"Na moment, že nastoupím v základu, jsem čekal od chvíle, co jsem do West Bromwiche přišel. V základu jsem zatím hrál jen jednou v Ligovém poháru," řekl Vydra pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Jednadvacetiletý útočník od letního příchodu do West Bromwiche dostával šance většinou jen na závěrečné minuty. A to i kvůli tomu, že ho v průběhu podzimu limitovaly zdravotní problémy. V minulém kole se však poprvé střelecky prosadil, i proto nyní dostal šanci od začátku.

"Těch 87 minut, co jsem proti Tottenhamu odehrál, je víc, než co jsem dosud odehrál dohromady," uvedl Vydra, jenž v předchozích sedmi startech nasbíral 80 minut. "Byl bych rád, kdybych se v sestavě udržel, ale jestli se chci dostat na vrchol, tak musím proměňovat šance. Spokojený být nemohu, protože jsem měl tři velké šance, ale ani jedna neskončila gólem," litoval.

Běžel sám na brankáře, ale nedal

Už v úvodu zápasu se po narážečce dobře uvolnil, ale zřejmě gólovou střelu mu na poslední chvíli skluzem srazil jeden z obránců domácích. Krátce na to běžel středem hřiště sám na brankáře Huga Llorise. "To jsem měl proměnit. Gólman vyběhl, chtěl jsem mu udělat kličku a on mi to vystihl. Asi jsem měl střílet," řekl Vydra, který ještě hlavičkoval vedle.

I když gól nedal, od fanoušků sklidil hlavně slova chvály. "Mrzí mě ale, že jsme nevyhráli, protože Tottenham proti nám neměl skoro nic. Ale bod bereme. První půli jsme hráli výborně a musíme na to navázat hned v dalším zápase," prohlásil odchovanec Jihlavy.

V sobotu se West Bromwich představí na hřišti West Hamu, proto zůstali Vydra se spoluhráči v Londýně a nevrátili se domů. "Budeme mít společnou procházku, pak výklus a odpoledne máme volno. Budu hlavně odpočívat, protože v sobotu hrajeme už ve 12:45," dodal Vydra.

Reklama