Hlavní obsah

Manchester City - Crystal Palace 1:0Fotbalisté Manchesteru City díky Džekově brance vedou anglickou ligu

Manchester
Aktualizováno

Manchester City je po sobotních zápasech 19. kola novým lídrem anglické Premier League. Sveřenci trenéra Manuela Pellegriniho porazili díky gólu Edina Džeka 1:0 sestupem ohrožený Crystal Palace a vedou o dva body před Arsenalem, jenž má k dobru nedělní zápas v Newcastlu. Chelsea hostí ve stejný den ve šlágru Liverpool (on-line od 17 hodin na Sport.cz).

Foto: Phil Noble, Reuters

Jediný střelec Manchesteru City Edin Džeko (zády) a jeho spoluhráči Álvaro Negredo (vlevo) a Vincent Kompany (uprostřed) se radují z výhry nad Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Zásluhou Džekovy 50. trefy v dresu Manchesteru City si mistři z roku 2012 připsali čtvrté vítězství za sebou a ani v desátém domácím utkání v sezóně neztratili body, přestože na odpočinek měli před zápasem jen necelých 48 hodin.

Počtvrté za sebou uspěl také druhý manchesterský tým United, jenž díky brance střídajícího Dannyho Welbecka z 57. minuty vyhrál 1:0 v Norwichi. Úřadující mistři stejně jako City nastoupili kvůli nahuštěnému vánočnímu programu s několika náhradníky a postrádali například hvězdné duo Robin van Persie, Wayne Rooney.

Poslední půlhodinu utkání proti Swansea si za Aston Villu zahrál český reprezentant Libor Kozák, ale do statistik se při výsledku 1:1 nezapsal. Další Čech Matěj Vydra proseděl dramatické utkání s West Hamem (3:3) na lavičce West Bromwiche. Hull před vlastními fanoušky nadělil Fulhamu šest gólů.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
West Ham United - West Bromwich 3:3 (4. J. Cole, 65. Maiga, 67. Nolan - 40. a 45.+1 Anelka, 69. Berahino)
Aston Villa - Swansea 1:1 (7. Agbonlahor - 36. Lamah)
Hull - Fulham 6:0 (60. a 84. Koren, 49. Elmohamady, 63. Boyd, 67. Huddlestone, 74. Fryatt)
Manchester City - Crystal Palace 1:0 (66. Džeko)
Norwich - Manchester United 0:1 (57. Welbeck)
Cardiff - Sunderland 2:2 (6. Mutch, 58. Campbell - 83. Fletcher, 90.+5 Colback).

Reklama

Související témata: