Hlavní obsah

Chelsea - Liverpool 2:1Chelsea porazila ve šlágru anglické ligy Liverpool, Arsenal se vrátil na první příčku

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea otočili v nedělním utkání 19. kola Premier League zápas s Liverpoolem a po výhře 2:1 jsou na třetím místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na Arsenal. Kanonýři i s Tomášem Rosickým v sestavě totiž zvítězili 1:0 v Newcastlu a o bod předstihli druhý Manchester City.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Eden Hazard a Oscar (11) se radují z branky belgického záložníka do sítě Liverpoolu.

Článek
Fotogalerie

Gunners se díky brance Oliviera Girouda vrátili na první místo tabulky. Francouz ukončil 499 minut trvající čekání na ligový gól. Kapitán české reprezentace Rosický odehrál za vítěze celé utkání, hostům naopak chyběla německá hvězda Mesut Özil, kterého kvůli zranění ramena čeká až třízápasová pauza.

"Je to velká satisfakce, protože jsme překvapili hodně lidí. Rádi bychom v tom pokračovali," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Poslední dva zápasy jsme hráli venku s West Hamem a v Newcastlu a máme z nich šest bodů. Je to důkaz, že hráči jsou bojovníci. Doufám, že budeme bojovat i dál," dodal.

Chelsea v nedělním šlágru 19. kola doma porazila 2:1 Liverpool. Hosty na Stamford Bridge poslal do vedení už ve třetí minutě slovenský obránce Martin Škrtel a českého brankáře Petra Čecha tak připravil o možnost připsat si 208. čisté konto v dresu Blues, čímž by vyrovnal klubový rekord Petera Bonettiho.

Domácí ale ještě v prvním poločase díky zásahům Edena Hazarda a Samuela Eto'a skóre otočili. Reds se v druhé půli zlobili na sudího Webba, který v pokutovém území Blues neodpískal faul kamerunského útočníka Samuela Eto'a na hostující hvězdu Luise Suáreze. Liverpool tak odjel s prázdnou.

Anglická fotbalová Premier League, 19. kolo:
Chelsea - Liverpool 2:1 (18. Hazard, 34. Eto'o - 4. Škrtel)
Everton - Southampton 2:1 (9. Coleman, 74. Lukaku - 71. Ramírez)
Newcastle - Arsenal 0:1 (65. Giroud)
Tottenham - Stoke 3:0 (37. z pen. Soldado, 65. Dembele, 69. Lennon)

Reklama

Související témata: